Rockabilly Nap Sárváron

Időpont: 2010. november 20. (szo) • Helyszín: Sárvár, Nádasdy-vár, hátsó nagyterem

NVG

„Ilyen show nem volt még városunkban…!”

Igy tudósított a sárvári Televizió élőben, 1999 július 9-én az első sárvári Rockabilly Jamboreeról. A Rock and Roll Bomba ekkor robbant először városunkban. Azóta a Wild Tigers Rock and Roll Club rendszeres élőzenés Rockabilly estékkel fenyeget! A helyi „Rockabilly Radió” viszont az eddigieknél is veszélyesebb Rakéta támadásra hivta fel a figyelmet. Az invázió a ROCKABILLY DAY nevet viseli és 2010. november 20-án sújt le, a sárvári vár hátsó nagytermére. Az offenzíva mely a Nádasdy-vár Művelődési Központ és Könyvtár, a Lathatatlan Sárvár és a Wild Tigers R’n’R Club támogatásával valósul meg, rengeteg kísérőbombát is tartalmaz…

Az ötvenes évek hőskorszakát megidéző ritmusbombát a budapesti „Mr. Bársonyhang és a Holdfény Varázslói” dobják be nekünk , a legendás Buddy Holly ismertebb és kevésbé ismertebb dalaival. A banda 1994 őszén alakult és a 90-es évek közepén magyarország egyetlen autentikus rockabillyt játszó zenekara volt. A Rockabilly Day kapcsán immáron harmadszor adnak koncertet Sárváron, sokak nagy örömére.

Az estére zúduló támadás tartalmaz határon túli lövedékeket is, mely egyenesen Slovákiából érkezik a „New Village Gang” zenekar jóvoltából. A banda érdekessége többek között az, hogy a nagybőgőnél egy hölgyet láthatunk majd „Andy” személyében. Repertoárjukban egyaránt találhatók majd ismertebb Rockabilly, Psychobilly feldolgozások -mint pl. Carl Perkins, Stray Cats, Nekromentix- illetve saját szerzemények is. A zenekar 2009-ben alakult és a a sárvári lesz a harmadik magyarországi fellépésük. Érdemes megnézni őket is!

Az est rengeteg meglepetést tartalmaz. 2010 legújabb OldBombája a Blondie Black névre keresztelt Hill billy duó! Azt hiszem, Goyo (énekes, gitárost) nem kell bemutatni. Ő és nagybőgős társa lesznek a Rockabilly Day After-Before bandája és garantálják hogy a jelenlévők egy emberként fogják felszántani a parkettet.

A Mississippi Rockets élő produkciója ugyan elmarad, de a rakétát nagyon is beindítják a közelmúltban forgatott videoklipjük premierjével.

Tuti verdák, tuti csajok – tetoválások, ha másért nem is, ezért érdemes az otthoni kényelmes fotelből felállni. S ha a tömegben feltűnnének a klipben szereplő pin-up lányok, az sem véletlen. Mystyc Cat burlesque showja igazán befűti erotikával a nagytermet, majd egy extravagáns divatbemutatóval is
párásítják a férfiszemeket. Persze addig a párok hölgytagjai odaosonhatnak a Rockandrollshopba hogy beszerezzék legújabb vérforraló ruhadarabjukat.

A bakelitpárbaj nem idegen a Wild Tigers Clubba járók számára. Mr.GoCatGo Dj.Gombos Zoltán a GoCatGo Rockabilly rádió szerkesztője és egyben műsorvezetője is, (eszméletlen nagy Rockabilly zenei tudással) fogja a lemezeket forgatni az est folyamán, elterelve figyelmünket a folyamatos robbanásveszélyről!

rockabilly_200

Kapcsolódó megjelenések

Vélemény, hozzászólás?

Főoldal Letöltés RSS Facebook Lap tetejére vonal Lap aljára