Rockabilly est a csényei művelődési központban

Egy Nemzetközi „Rockabilly est” készül Sárvár közvetlen szomszédságában, Csényében, a Művelődési Központban!

A „Rock-a-Billy Show” névre keresztelt rendezvényt meglátogatva kis időre visszacsöppenhetünk a csodálatos ’50-es évek világába, felidézhetjük az amerikai Délvidék rockabilly zenéjét, találkozhatunk „belőtthajú” fazonokkal, pöttyös szoknyás lányokkal és azt a híres „rock and roll-feelinget” követő arcokkal.

„A boogie már a lábadban van” – szól az alcím –, de ha esetleg mégsem lenne, akkor az öt fellépő gondoskodni fog róla, hogy mindenki átélhesse – legalább ezen az éjszakán – azt a hangulatot és életérzést, amit az ’50-es években érezhettek a fiatalok. Szerelem, zene, tánc, lázadás és a soha felnőni nem akarás vágya…

Aki nem szeretne lemaradni a program egyik részéről sem, jöjjön időben, hiszen a CrossRoads Rockabilly Flash Team, – nevéből is adódóan egy rockabilly tánccsapat – lendületes, életerős, vidám műsorral nyitja meg a Rockabilly estet. Majd Will Burn, a szombathelyi punk-rocker egy szál gitárral, egy szájharmonikával és egy csörgővel tovább fokozza a hangulatot, érdemes megnézni egyedi műsorát. Ezt követően a húrok közé csap az IronCATS Neorockabilly Trio. Rockabilly magyarul – hirdeti a plakát… Igen, a srácok – Magyarországon ritkaságnak számító módon – az amerikai rockabilly-t magyar szöveggel nyomják. Valódi táncra született zene, boogie ezerrel! Az est főattrakciója a horvátországi The River Sharks. Zenéjük klasszikus old rockabilly. Kihagyni vétek, felcsendülnek majd az ős rock and roll és rockabilly slágerek az 1950-es évekből.

Mindent megfejelve a fellépők előtt, között és után Dj Greaseman nyomatja a talpalávalót Szlovéniából. Minden korosztály számára ajánlott, Be happy, go lucky!

A rendezvényt a csényei Sasfészek Söröző és a sárvári Hírtrafik Kft. támogatja.

Kapcsolódó megjelenések

Vélemény, hozzászólás?

Főoldal Letöltés RSS Facebook Lap tetejére vonal Lap aljára