Pályázatok hulladék-újrahasznosítására a környezetvédelmi napon

Szeptember 16-án zaljlik a Nádasdy-várban az idei Környezetvédelmi és Méhészeti Nap Sárváron (részletes program: itt). Ehhez kapcsolódóan két pályázatot is kiírt az egyik szervező, a Sárvári Környezetvédő és Természetbarát Egyesület. A fő csapásvonal idén is a hulladék-újrahasznosítás.

Íme az egyik:

A Sárvári Környezetvédő és Természetbarát Egyesület pályázatot hirdet hulladékból készült szobrok alkotására. Kikötés, hogy a szobrok alapanyaga PET-palack kell, hogy legyen. A cél a minél nagyobb és ötletesebb alkotás elkészítése. A versenyre szeptember 16-án a VI. Környezetvédelmi Napon kerül sor a Nádasdy-vár udvarán. Nevezni lehet a helyszínen 10 órától. Zsűrizés 16 órakor, eredményhirdetés 16 óra 30 perckor lesz a helyszínen.

És a másik:

A Sárvári Környezetvédő és Természetbarát Egyesület újrahasznosítási versenyt hirdet „Hulladék vagy érték?” címmel magánszemélyek, csoportok számára. A verseny célja bemutatni, hogy a környezetünkben keletkező hulladékoknak nem kell feltétlenül a gyűjtőkbe kerülnie, lehet még „újabb életük”. A kreatív versenyzőktől olyan alkotásokat (használati- és dísztárgyak, játékok, ékszerek, bútorok …stb.) várunk, amelyeket korábban már valamilyen módon használtak, de belőlük újra készítenek valami használhatót, vagy esztétikust. Az alkotásokhoz felhasználható papír-, fém-, textil-, műanyaghulladék. Nevezni lehet a VI. Környezetvédelmi napon 10 órától. Zsűrizés 16 órakor, eredményhirdetés 16 óra 30 perckor lesz a helyszínen. A helyezettek értékes díjakban részesülnek!

Néhány tipp képek formájában az újrahasznosításhoz egy külföldi oldalon »

Kapcsolódó megjelenések

  1. A fát/parafát nem láttam a lehetséges anyagok között. Ha boros dugókból alkotok valamit, azt nem fogadják el?

  2. Kedves Eszter! Érdeklődtem a szervezőknél, akik ezt a választ adták: „Persze, hogy elfogadjuk! Ez már találékonyságra utal, mert nem a hirdetést jöveti:)”. Úgyhogy, nyugodtan nevezhet a parafadugós munkájával! Üdvözlettel.twickkk

Vélemény, hozzászólás?

Főoldal Letöltés RSS Facebook Lap tetejére vonal Lap aljára