Nyuszis hétvége a Nádasdy-várban – gyerekprogramok a húsvéthoz kapcsolódóan

Március utolsó hétvégéjén a könyvtár és a művelődési központ helyszínei is megteltek gyerekekkel, akik a húsvéthoz kapcsolódóan vehettek részt tematikus műhelyfoglalkozásokon – ahogy a program is hirdette – amolyan húsvétra hangolóként. A háromnapos programsorozat nagy részére ingyenes volt a belépés, csak a vasárnap volt fizetős, amikor koncert és bábszínház is várta a gyerekeket a bütykölés mellett.

img26

Pénteken és szombaton a tavalyihoz hasonló akcióktervvel készültek a szervező Nádasdy-vár Művelődési Központ és Könyvtár munkatársai. A könyvtár termeiben nyuszimesékkel ismerkedhettek, arcot és tojást is festhettek a gyerekek, majd a vár körüli falak, bástyák tövében zöldellő fűcsomók rejtekében kutakodhattak papírból kivágott tojás- és nyuszifigurák után. Ezeket aztán jutalmul csokiváltozatukra válthatták át a könyvtár termeiben. Itt zajlottak a húsvéti rajzpályázat pályamunkáinak előkészületei is, a téma idén „Az én húsvétom…” volt.

img26

Vasárnap már koradélután, 14 órától nyíltak meg a műhelyajtók a vár klubfolyosóján, „A Te Napod” programjain. Minden teremben mást lehetett kipróbálni, az egyik teremben például írókás, méhviaszos technikával lehetett csudaszép tojásokat festeni, de készültek ajtó-, ablakdíszek is és a legkülönbözőbb húsvéti kellékek…
A Nádiverebek együttes műsorába ékelve neveztek szép számmal a vállalkozókedvű ifjú urak a locsolóversmondó-versenyre, természetesen a produkcióért itt is apró jutalmak, ajándékok jártak. A koncert után kihirdették a rajzpályázat eredményét.

img26

A négy díjazott Horváth Fruzsina Emese, Németh Marcell, Molnár Anna és Kalauz Adél lettek. Csiperkét és Csuporkát, a Szamóca Színházkét bohócát már ismerhetik a sárvári gyerekek, megfordultak már többször a vár falai között. Ezúttal egy régi utazóládát találtak, amelyben bábszínházhoz való alkatrészek rejtőztek. Ebből aztán felépítették a saját színházukat, a műsor végén itt is szerephez jutottak a gyerekek is.

 

A Láthatatlan Sárvár fotógalériáját Cooper készítette:

[Nincs ilyen galéria]

Kapcsolódó megjelenések

Vélemény, hozzászólás?

Főoldal Letöltés RSS Facebook Lap tetejére vonal Lap aljára