Nyáresti Musical-Varázslat – musicalrészletek, világslágerek a várudvaron

A ‚Színházi esték a várudvaron’ programsorozat keretein belül ezúttal egy különlegességgel kedveskedünk a sárváriaknak és az itt pihenőknek. Augusztus 9-én este 20:30-as kezdéssel négy fiatal művész fogja csodálatos hangjával betölteni a Nádasdy-vár udvarát. Olyan híres musicalekből hallhatunk részleteket, mint az Elisabeth, Az operaház fantomja, a Mozart, a Rebecca, a Padlás vagy a Rómeó és Júlia.

musical_2013

De nem csak ebben a műfajban jeleskednek a fellépőink, az este folyamán több klasszikus slágert is megidéznek, amelyek mind-mind ismerősen csengenek majd a füleinknek, hiszen ki ne ismerné Máté Péter, az Abba, a Queen nagysikerű nótáit? És kik is a művészek?

Andrádi Zsanett

Andrádi Zsanett, vagy ahogy a közönség ismeri ’Zsaki’ már fiatalként több szerepben is kipróbálhatta magát. 18 évesen a Várszínház Úr katonái című előadásban egy kisfiút, Jimmy-t alakította, majd következő feladata már két, sokak számára álomszerep megformálása volt, ahol is a Petőfi Musical Stúdióban játszotta el Valahol Európában Évát, majd az Anna Kareninában Dollyt. A Nemzeti Színiakadémia elvégzése után a Kecskeméti Katona József Színház társulatába szerződött, ahol több prózai szerepben is látható volt. Azonban Zsakinak a zenés, táncos szerepek is meghatározóak az életében, mint például a Cigányprímásban Sári, A cirkuszhercegnőben Mabel, vagy a Bob hercegben Rézi. Alakításait 2007-ben Radó-díjjal tüntették ki. A következő nagy fordulópont az életében 2007-ben történt, amikor kiválasztották a budapesti Vámpírok Bálja produkció női főszerepére. Ebben a darabban rengeteg rajongót szerzett magának, és azóta is teltházzal mennek az előadások. A színház mellett Zsaki zeneszerzéssel is foglalkozik, 2011 októberében jelent meg az első klipje, a ’Kávéház’ (amelyben egy másik, a gálán fellépő művészünk, Magyar Bálint is szerepet kapott), majd ezt követte a második videó, mely már első önálló dalából készült ’Miért engedtél el’ címmel. Ennek egy angol verziója is készült, majd tavaly év végén a negyedik kip is meghódította a világhálót, melynek címe ’Mire jó?’ .

Fehér Adrienn

Fehér Adrienn zenész családban született és (talán ezért is) a zene már egész kiskorától kezdve végigkíséri az életét. Már általános iskolásként a Magyar Rádió Gyermekkórusába járt, majd a Konzervatóriumban érettségizett szolfézs szakon. A Goór Nagy Mária Színitanodában diplomázott, majd a székesfehérvári Vörösmarty Színháznak volt alapító tagja. Közben a „Fiatalok Színházában” játszott, és vendégként szerepelt több budapesti és vidéki színházban. Főként zenés- és karakterszerepeket alakított, de zenei vezetőként is részt vett több darabban. Láthattuk többek közt a Három testőrben, A dzsungel könyvében, Rocky Horror Picture Showban, a Katonadologban vagy a Képzelt riport az amerikai popfesztiválról című nagysikerű előadásokban. Legutóbbi szerepei közé tartozik a Toldi musicalben Toldiné szerepe, illetve a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon tavaly nyáron bemutatott Blues Brothers című darabban Samantha megformálása. Színházi és könnyűzenei tevékenysége mellett jazz zenekarával koncertezett olyan kitűnő művészek társaságában, mint Cserháti Zsuzsa, Charlie, vagy a Cotton Club Singers, melyet a szakma 1999-ben Emerton-díjjal jutalmazott. Adrit a szélesebb publikum a Voice című műsorban ismerhette meg 2012-ben, ahol több nagysikerű számot is előadott és a közönség nagy kedvencévé vált általuk.

Magyar Bálint

Magyar Bálint egy zalai kisvárosból, Lentiből kezdte pályafutását, ahol már gyerekként is lételeme volt a zene. Színészi tanulmányait a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház Színistúdiójában kezdte, majd a diplomát a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem klasszikus ének szakán szerezte meg. Jelenleg a Színház-és Filmművészeti Egyetem televíziós műsorkészítő szakán tanul. Bálintot az ország a Barátok közt című sorozat Szilágyi Lórijaként ismerte meg, de a Magyar Televízión futó Hacktion c. sorozatban is fontos szerepet alakított. A színházi és filmes szerepeken túl Bálint ismerős lehet sok reklámból, illetve a hangjával is számos filmben, sorozatban vagy mesében találkozhatunk már. Különösen emlékezetes szerepei közé tartozik A három testőrből D’artagnan, a My Fair Ladyből Freddie, vagy Az operaház fantomjából Raul szerepe. Ez utóbbi jelenleg is nagy sikerrel fut a Madách színház színpadán.

Kocsis Dénes

Dénesnél az éneklés és a színészet szeretete már fiatal korban megmutatkozott. Már 13 évesen játszott a Hídember c. filmben, majd ezt követően több színkörnek, színiiskolának is tagja volt. Az Erzsébetvárosi iskola dráma szakán érettségizett, majd ebben az évben a népszerű Barátok közt című sorozatban Jankovics Mátét alakította. A középiskola elvégzése után rögtön felvételt nyert a Budapesti Operettszínház Pesti Broadway Stúdiójába. Eleinte csak kisebb szerepekben volt látható az éppen futó darabokban (Hair, Szép nyári nap, Szépség és a szörnyeteg, Rudolf), majd 2009-ben megkapta első főszerepét – a Broadwayen is nagysikerű darab hazai bemutatójában – a Tavaszébredésben. A Pécsi Nemzeti Színháznál a Rudolf musical címszerepét, 2012-ben a Szegedi Nemzeti Színháznál a West Side storyban Tonyt alakíthatta,így a vidéki színházak közönsége is megismerhette tehetségét. 2011-ben a Lévay Szilveszter Nemzetközi Énekverseny Duna Tv különdíjasa lett, majd a színházban is két főszerep várt rá. A Rómeó és Júliában Rómeó, míg a Miss Saignonban Chris szerepét alakította. Jelenlegi szerepei között megtaláljuk a Rómeót, Christ, Rudolfot az Elisabethből, Bakszént az idei évad sikerdarabjából az Ördögölő Józsiásból, valamint az Erdei kalamajka Huszárját.

Reméljük, hogy velünk tartanak és egy kellemes estét tudunk eltölteni a gyönyörű vár udvarán.

Az előadás időpontja: 2013. augusztus 9. (péntek), 20:30
Helyszín: Sárvár, Nádasdy-vár udvara
Eső esetén: 2013. augusztus 11. (vasárnap) 20:30

Belépőjegyek 1500,- Ft-ért kaphatók a Nádasdy-vár Művelődési Központ és Könyvtárban
Telefon: 95/320-063, E-mail: nadasdy.var@gmail.com

 Minden megosztásért hálásak vagyunk, Facebook-esemény itt »

Vélemény, hozzászólás?

Főoldal Letöltés RSS Facebook Lap tetejére vonal Lap aljára