Normal Gergely – Magányterület című kiállítása a könyvtárban

A sárvári kiállítás – az alkotó kérésére – a szokásostól eltérően, megnyitó nélkül „nyílt meg” május 10-én, és egy hónapig látogatható a vár könyvtárában. Kisebb figurális vászonképek, szürreális tájképek, borús hangulatú, absztrakt stílusú papírképek, egy képregényszerűen figyelemfelkeltő portrésorozat, a vitrinekben toll- és ceruzagrafikák, firkák, tanulmányrajzok töltik ki a rendelkezésre álló teret. 

Normal Gergely: Magányterület című kiállításhoz:

A sötét, futurisztikus tájképeink absztrakt textúráját simogatjuk. A „Magányterület” festményeit lesütött szemmel tapogatjuk. Végítéletünk víziói posztapokaliptikus portré- és önarcképsorozatunk. Reményvesztett roncsok, torzók. Amiket gyógyító szándékkal mementónak véstünk fel, csak eredménytelen vadászatainkra emlékeztetnek. Addig vagyunk boldogok, míg a kín kitart. Barlangrajzaink a végtelen agóniát illusztrálják. Emlékeink fantáziánkkal küzdenek, az utóbbi fog nyerni. Frusztrációnk agresszióval szövetkezik. A szocializációnk béklyóitól szabadulnánk, hogy arccal menjünk a tudattalanba. Ha legelöl megyünk, nincs hová akasztanunk, ha leghátul megyünk, nincs motiváció. Tudunk mindent, isten vagyunk, ezért erőltetett így minden kapcsolattartás. A bipoláris fajta, aki taszítja magát. Az étel kész, nem örökítünk, megleszünk a karakterekben. A végérvény már kezdetben megvolt, nem hittük el. Ha jönnek a refrének, hogy ne legyen alkalom bizonytalanságra, ami nem jön, azt nem akarjuk. Mert legelöl megy, nincs hová akasztani. A fontosabb pillanatokban szerencsére egyedül maradunk és megnyugtató önismétlésbe bocsátkozunk, rájövünk, hogy mi nem leszünk a változás. Minden jó szándékkal ártunk egymásnak, majd elbujdokolunk és szeretetre éhesen fészereket rendezünk be. Csak hallgatjuk, ahogy keresnek minket és huncutul mosolygunk. Addig mosolygunk, míg el nem fordulnak. Végül kiszednek majd onnan, ahová mindig visszavágyunk. Cinikusak vagyunk, pedig az okos sziklára épített.

Molnár Gergely (1983, Sárvár)

Normal Gergely néven fest és rajzol, digitális képszerkesztéssel foglalkozik. Festményei absztrakt, szürrealista, expresszionista stílusban készülnek. A képek alapjául a megszokott vászon és papír mellett fát, régi szekrényajtókat is használ. Klasszikus tusrajzokkal, ceruza és tollgrafikával is foglalkozik, melyeket továbbfejlesztve és digitális úton kiegészítve cd és könyvborítókat tervez leginkább külföldi kísérleti és metal zenekaroknak. Eredetileg Hegyfaluról származik, közép és főiskolai tanulmányait a szombathelyi Művészeti Szakközépiskola, majd a Berzsenyi Dániel Főiskola (rajz-vizuális kommunikáció szak) végezte. Jelenleg Budapesten él és dolgozik, csoportos és egyéni kiállításokon vesz részt, pl. Roham Galéria Budapest, Boulevard &Brezsnyev Galéria Budapest, Mediawave Fesztivál Komárom, Tat Galéria Budapest, Műhely Kávézó Székesfehérvár, Budapest Art Expo Szentendre Művészetmalom, A& M Theatre Panama City (USA), Ad Hoc kiállítás Bejárat Galéria Budapest, Kalicka Bistro Budapest, Tarajosgőte Artklub Budapest, illetve tavaly nyáron Sárváron a Bástya kiállításon, jelenleg pedig a Magányterület c. egyéni kiállítása tart a Sárvári vár könyvtárának folyosóján, illetve a nyár folyamán várható Sárváron, Kondor Tamással szervezett közös grafikai sorozatuk kiállítása is.

Elérhetőségek:
http://www.molnargergely.blogspot.hu/
normalgergely@gmail.com
tel: 06 30 36 29 786 

Kapcsolódó megjelenések

Vélemény, hozzászólás?

Főoldal Letöltés RSS Facebook Lap tetejére vonal Lap aljára