Nagy Versmondás Sárváron Jordán Tamással

A költészet napja alkalmából kerül sor idén április 11-én 13 órakor Sárváron is a Jordán Tamás alakjával fémjelzett flashmobra, amelyhez hasonlót már országszerte tartott a Kossuth-díjas színművész.

nagyvers_615

Szombathelyen 2008 óta tartanak iskolák diákjainak közreműködésével közös versmondást, idén Sárvár is csatlakozik a sorba, Nagy László Ki viszi át a szerelmet? című versének segítségével. Az eseményen a Barabás György Műszaki Szakközépiskola, a Tinódi Gimnázium, a Gárdonyi Géza Általános Iskola, a Nádasdy Tamás Általános Iskola és a Szent László Általános Iskola összesen mintegy 600 diákja vesz részt a költészet napján egy órakor Sárvár Kossuth terén, a szökőkút körül.

nagyvers2_615

A sorozat kitalálója, Fűzfa Balázs irodalomtörténész így ír az eseményről: „Ma már elmondható, hogy a több száz fős közös versmondások hagyományt teremtettek ezen a tájon az utóbbi években. Azt hiszem, különösen egyetértenek ezzel a kijelentéssel azok, akik velünk voltak az idei magyar kultúra napján a körmendi színházban, vagy azok, akik március 15-én együtt mondták el velünk a Nemzeti dalt Szombathelyen. Életkorra, felekezetre, pártállásra való tekintet nélkül. Hiszen a költészet nem más, mint az egymásértés lehetősége az ember számára. A közös versmondás visszavezet bennünket oda, ahonnan ez a művészet, az irodalom elindult: az ősi, szóbeli, közösségi, derűvel övezett élményszerzéshez.”

A fotók forrása: http://www.wssz.hu/

Kapcsolódó megjelenések

Vélemény, hozzászólás?

Főoldal Letöltés RSS Facebook Lap tetejére vonal Lap aljára