Musillamiék jazze újra Sárváron – Michael Musillami’s Pulse Ensemble

A veterán amerikai gitáros és zeneszerző Michael Musillami kvartettje, a Musillami’s Pulse Ensemble nagy sikerrel adott koncertet két éve a Nádasdy-várban. Többek kívánsága teljesül most azzal, hogy április 29-én 19:00 órától ismételten fellépnek a vár dísztermében. A koncertre egy európai turné keretében kerül sor. Az együttes Bécsből érkezik, és Sárvárról utazik tovább Svájcba, Bázelbe. A dob nélküli együttes további tagjai: Herb Robertson (trombita), Peter Madsen (zongora), Joe Fonda (bőgő).

musillami_2014.indd

Michael Musillami

„… Musillaminak olyan hangja van, amit lehetetlen nem szeretni… A gitáros szerzeményei gazdag variációját nyújtják a zenei átiratoknak” (James Hale, DownBeat)

„Michael Musillami kiemelkedik a dzsesszgitárosok túlzsúfolt mezejéből azzal a képességével, hogy különböző hagyományt tud szintetizálni egy személyes stílussá.” (Ed Hazell, Boston Phoonix)

Musillamiról bővebben itt olvashat: http://michaelmusillami.com/
http://jazztimes.com/articles/54054-michael-musillami-the-power-of-three


 

Peter Madsen

Peter Madsen Racine-ban, Wisconsin államban születt. Nyolc éves korában kezdett zongorázni, tíz éves korától pedig bőgőzni is tanult. 1978-ban szerzett diplomát a Wisconsin Egyetemen, Summa Cum Laude minősítéssel. 1980-ban New Yorkba költözött. Stan Getz szerződtette egy európai és amerikai turnéra. A világ legjelentősebb zenészeivel játszott együtt, olyanokkal, mint pl. Arthur Blythe, Don Cherry, Stanley Turrentine, Dewey Redman, Benny Golson, George Coleman, Oscar Brown Jr., James Spaulding, Kenny Garrett, Joe Lovano, Sonny Fortune, Dave Liebman, Eddie Henderson, Ravi Coltrane, Warne Marsh, Greg Osby. Peter Madsen több mint 250 zenedarabot komponált, amiből több mint 60 mű lemezen is megjelent. Napjainkban részben New Yorkban, részben Ausztriában, Voralbergben él.

Peter Madsen a világhálón: http://musicians.allaboutjazz.com/musician.php?id=8969


 

Herb Robertson

New Jerseyben született. Ötödik osztályos korában kezdett tanulni trombitán. 1969-73 között a Berklee School Of Music hallgatója volt, ahol magas fokra fejlesztette az improvizációs képességét. Az egyetem után Kanadában turnézott vezető trombitásként egy jazz-rock együttessel. 1975-ben egy időre fel kellett hagynia a játékkal, mert a hangos zene miatt nem tudott megfelelően trombitálni. Stílust váltott, és játéka sokkal líraibbá és kísérletezőbbé vált. 1981-87 között Tim Berne együttesében játszott. Azóta számtalan kiváló zenésszel dolgozott együtt, mint pl.John Zorn, Bill Frisell, Anthony Davis, Bobby Previte, David Sanborn, George Gruntz, Paul Motian, , Roswell Rudd, Elliot Sharpe, a Charlie Haden Music Liberation Orchestra . Dave Douglas úgy hivatkozik rá, mint aki jelentősen befolyásolta a játékát.

Herb Roberson a világhálón: http://www.herbrobertson.com/index.php


 

Joe Fonda

A világ egyik legjobban foglalkoztatott dzsesszbőgőse. A lemezek száma, amelyen közreműködött, szinte megszámlálhatatlan. Saját együttese mellett játszott például Archie Sheppel, Anthony Braxtonnal, Leo Smitth-szel, Dave Douglas-szel vagy a magyar Borbély Mihállyal. 1989-ben a Pekingi Operával lépett fel New Yorkban. Nagy sikerrel szerepelt az elmúlt években Sárváron a Michael Musillami Sextettel, a Conference Call Kvartettel és a Debbie Davies Blues Trióval. Legutóbb márciusban adott remek koncertet a The NU Band formációval a várban.

Joe Fonda a világhálón: http://joefonda.com/


 

Helyszín: Nádasdy-vár, díszterem
Időpont: 2014. április 29. (kedd) 19:00
Belépődíj: 1500 Ft

Facebook-esemény »

Kapcsolódó megjelenések

Vélemény, hozzászólás?

Főoldal Letöltés RSS Facebook Lap tetejére vonal Lap aljára