Mese vándorútra keltek a gyerekek a könyvtárban

Szeptember 21. és 26. között mesevárrá változott a könyvtár. Az intézmény munkatársai ugyanis a népmese napja és a nagy mesemondó, Benedek Elek születésnapja kapcsán mesés vándorútra hívták a gyerekeket.

Egy (majdnem) teljes héten át mese, mese és mese várta a mesevárban a legőszintébb korosztály tagjait. Ez idő alatt mindennap magyar népmeséket hallgathattak és nézhettek a kicsik, hogy aztán kedvenc hőseiket és jeleneteiket lerajzolják, majd közszemlére tegyék a könyvtárfolyosó falára kifüggesztett nagyméretű papirosokon.. A hét záró rendezvényére a hónap utolsó szombatján került sor. A könyvtár munkatársai előbb a legszebb rajzok készítőit jutalmazták meg az ünnepélyes díjkiosztó során, majd a Gárdonyi iskola Sziporka Színjátszó köre szórakoztatta a megjelenteket. Az előadás után életre keltek a mesehősök: a vállalkozóbb szellemű gyerekek ugyanis kedvenc figurájuk ruháját öltötték magukra.

A legkisebb szegénylegény, a hosszúfülű nyúl és az együgyű csacsi bevonulását követően pedig a mesefotelt időlegesen elfoglaló bátrabbak oszthatták meg a hallgatósággal kedvenc történetüket. A délelőttön átívelő programba még meseország lakóinak megmentése is belefért úgy, hogy azok érdekében furfangos kérdésekre kellett válaszolniuk a gyerekeknek. Utóbbiak kiállták a próbát, bebizonyították, hogy ismerik és szeretik is a magyar népmeséket, így az érkezéskor kapott tarisznyába a mesék világából ismert hamuba sült pogácsa mellé még sok értékes ajándék is került a házigazdák jóvoltából.

A könyvtár munkatársai számára pedig az is bebizonyosodott, hogy van igény az ilyen jellegű rendezvényekre, hisz a hét folyamán mintegy négyszáz gyerek fordult meg a tudás házában, a szombati záró rendezvényen pedig több mint százan voltak.

Kapcsolódó megjelenések

Vélemény, hozzászólás?

Főoldal Letöltés RSS Facebook Lap tetejére vonal Lap aljára