„Mélyenzengő romantika” – kamaraest

„Mélyenzengő romantika”
Kamaraest a Nádasdy Ferenc Múzeum dísztermében

Időpont: 2011. május 30. (hétfő) 19.00
Belépődíj: 1000,- Ft

Közreműködnek:
Martos Attila (bőgő), Molnár Piroska (cselló) és Orza Erzsébet Katalin (zongora)

Műsor

1. Schumann: Adagio und Allegro Op. 70 (Molnár, Orza)

2. Hubay: Maggiolata (Májusi dal) Op. 15. No.2 (Martos, Orza)

3. Mendelssohn: Lieder ohne Worte (Duetto) Op. 38. No. 6 (Orza)

4. Bottesini: Tarantella (Martos,Orza)

5. Fauré: Elégia Op. 24 (Molnár,Orza)

6. Chopin: H-dúr nocturne Op. 9. No. 3 (Orza)

7. Popper: Gavotte Op. 23 (Molnár, Orza)

8. Rossini: Duo csellóra és nagybőgőre (1824) (Molnár, Martos)

9. Rimszkij-Korszakov: A dongó (Martos,Orza)

10. Fauré: A pillangó Op. 77 (Molnár,Orza)

11. Liszt-Wagner: Isolden’s Liebestod (Orza)

MARTOS ATTILA (nagybőgő)

1969-ben született Sárváron. Tanulmányait a szombathelyi zeneiskolában kezdte Tybold Ivánnál, majd a Szombathelyi Zeneművészeti Szakközépiskolában folytatta. 1987-ben vették fel a Zeneakadémiára, ahol tanára Pege Aladár volt. 1992-ben felvételt nyert a Budapesti Fesztiválzenekarba, amelyik abban az évben alakult át állandó együttessé. 1995-től 2000-ig a Liszt Ferenc Kamarazenekar, majd 2000 és 2003 között a Japánban működő Orchestra Ensemble Kanazawa tagja volt. 2003-tól újra a Budapesti Fesztiválzenekar tagja. Szívesen játszik jazzt is, és minden érdekli, ami zeneileg igényes feladatot jelent.

MOLNÁR PIROSKA (cselló)

Hét éves korában kezdte zenei tanulmányait Székesfehérváron, Pillár Miklósnénál. Szakközépiskolai éveit Budapesten előbb a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolában, majd a Szent István Király Zeneművészeti Szakközépiskolában töltötte Záborszky Kálmán növendékeként. 1990-ben a Kecskeméten megrendezett Országos Szakközépiskolai Gordonkaversenyen I. helyezést ért el. 1992-ben felvételt nyert a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolára, ahol Perényi Miklós irányításával tanulhatott tovább. A Zeneakadémia által 1994-ben és 1995-ben megrendezett Popper Gordonkaversenyen II. díjat kapott.
Szóló-, és kamaraművészként valamint a Weiner-Szász Kamaraszimfonikusok szóló-, és szólamvezető csellistájaként rendszeresen fellép a Magyar Rádió adásaiban és a hazai koncertpódiumokon. 2009-ben summa cum laude minősítéssel szerezte meg a doktori címet. Disszertációját Pablo Casals művészete és életének magyar vonatkozásai címmel írta.

ORZA ERZSÉBET KATALIN (zongora)

1969-ben született Kolozsváron. A Sepsiszentgyörgyi Zeneiskolában kezdett zongorán tanulni, majd a Kolozsvári Zeneművészeti Líceumban érettségizett. Zeneakadémiai tanulmányait a Bukaresti Zeneművészeti Főiskolán kezdte, majd a Budapesti Zeneművészeti Főiskolán fejezte be. Ösztöndíjjal került ki az Amerikai Egyesült Államokba, ahol két helyen (Boise, Cincinnati) két diplomával és megannyi tapasztalattal gazdagodott.

Kapcsolódó megjelenések

Vélemény, hozzászólás?

Főoldal Letöltés RSS Facebook Lap tetejére vonal Lap aljára