Megnyílt Biczó Antal Szín-Fény-Kép című kiállítása a Galeria Arcisban

Április első vasárnapján nyílt meg a Galeria Arcis kiállítóteremben Biczó Antal festőművész Szín-Fény-Kép című kiállítása. A kiállítást Molnár Zoltán, nyugalmazott konyvtárigazgató nyitotta meg, közreműködtek: Devecsery László költő és a Jubilate kórus.

Biczó Antal saját honlapján így ír saját magáról: „1947. március 1-én születtem a Vas megyei Vámoscsaládon.Gyermekéveimet itt töltöttem, majd serdülő ifjúként a sárvári Tinódi Sebestyén Gimnázium diákja lettem. 1971-ben tanítói diplomát szereztem a szombathelyi Tanítóképző Intézetben. 1971–1974 között Nagykanizsán, majd 1974-től 1993-ig Gencsapátiban tanítottam. 1976-ban elvégeztem a rajz szakot a szombathelyi Berzsenyi Dániel Főiskolán. 1993- 2009 között a szombathelyi Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium tanára és a Bolyai Galéria vezetője voltam.

10 éven keresztül sikeres animációs filmszakkört vezettem informatikus kollégámmal.Több megyei és országos filmfesztiválon díjazták filmjeinket. Rendszeresen részt vettem különböző iskolai kulturális rendezvények szervezésében és rendezésében. Ezek közül kiemelkedik az Európai Unió által támogatott eMapps.com projekt. 2008-ban az „Így használom a digitális eszközöket” című pályázaton pályamunkánkkal/Biczó Antal és Dobre Norbert: „Időutazás Savaria kincsei nyomában”/ a Hun Didac Szövetség különdíját nyertük.

Pedagógiai tevékenységemmel párhuzamosan képzőművészettel és játéktervezéssel is foglalkozom. A három terület szálai összefonódnak és számomra egy rendkívül kreatív tevékenységi formát teremtenek.

Festészetem két korszakra osztható:egy korábbi dekoratív geometrikus és egy későbbi oldottabb,expresszívebb,absztrakt korszakra. A festészet mellett könyvillusztrálással, újabban pedig fénymobilok és számítógépes grafikák készítésével is foglalkozom. Rajzaimból közölt az Élet és Irodalom,az Életünk, a Magyar Nemzet, a Magyar Hírlap,a Szabad Föld, a Pedagógusok Lapja, a Vasvármegye és a Vas Népe.

Több alkalommal kitüntettek az oktatás és a kultúra terén végzett munkámért „A sport és művészetért kitüntetés”Berzsenyi Dániel Főiskola Rektora, 2004. „Közösségi kultúráért elismerő oklevél” Dr. Kiss Gyula Kulturális Egyesület, 2005. „Kiemelkedő Kulturális Munkáért-díj II. fokozata” Szombathely Megyei Jogú Város Közgyűlése, 2007.”

A kiállítás 2013. május 1-jéig látogatható a könyvtár nyitvatartási rendjében. 

Kapcsolódó megjelenések

Vélemény, hozzászólás?

Főoldal Letöltés RSS Facebook Lap tetejére vonal Lap aljára