Májusköszöntő, ünneplős évforduló Nemjuci-módra – Soulution, Skent, Nemjuci

Különleges rendezvény várta az Alternatív Zenei Klub vendégeit. Hogy miért is volt más ez az este? Megalakulásának 5. évfordulóját ünnepelte a Nemjuci zenekar, és ezt az eseményt az általuk (is) hőn szeretett városunkkal is szerették volna megosztani. De nemcsak a banda, Juci is jubilált, napra pontosan a koncert péntekén volt szülinapos. Elkísérte őket két ugyancsak magas színvonalat hozó együttes: a szombathelyi Soulution és a zalaszentgróti Skent. A rendszeres AZK-látogatókon kívül – örömteli módon – új arcokat is fel lehetett fedezni a közönség sorai között, hiszen ez az esemény kiemelkedően sok nézőt, rajongót vonzott a Pinceklubba.

Kis várakozás után a hét fős Soulution csapott a húrok közé. A banda 2011 őszén alakult a Jah’s Warriors és Soulbang együttesek Szombathelyen ragadt tagjaiból. Mindenki más stílust hozott magával, az egyéniségek keveredéséből létrejött az általuk majestylnek nevezett zenei egyveleg, amely reggae, ska, funk és soul elemeket is tartalmaz. A két énekes tökéletesen kiegészíti egymást: a valaha hallott egyik legszebb női énekhang Alföldi Alexandra torkából áradt felénk, míg az énekes, gitáros Farkas Gábor őrületes színpadi mozgásával (vagy éppen a földön fekve) vonzotta a tánctérre az embereket. Fantasztikus hangulatot hozva készítették elő az est ünnepeltjeinek koncertjét, hiszen utánuk a Nemjuci lépett színpadra.

A Nemjuci zenekart 2008-ban alapította Németh Juci a Puzzle-ből ismert Faragó Tomival (gitár), valamint az egykori Rémeberes Matyiővel (Fischer Máté, basszusgitár) és Vasalóval (Szabó Áron, dob). Egy éve csatlakozott az alapító gitáros helyére Szőke Barna. Juci fényes, kék nadrágban, laza felsőben a mikrofon mögé lépett, és elindulhatott az őrület. Hihetetlen beleélése, tombolása átragadt a jelenlévőkre, egyre több nézőt, táncolót vonzott a színpad elé. A hangosítás is tökéletesre sikerült, az énekesnő változatos hangjának minden rezdülése kihallatszott, közben a kezében folyamatosan járt a csörgődob, amely fantasztikusan beleillett a hangzásba. Egy szám erejéig a banda többi tagja félrevonult, Juci egy szál akusztikus gitár kíséretével adta elő egy régi, 5 éve írt dalát, amely lemezre eddig még nem került fel. Aztán haladt tovább a jól felépített koncertműsor, amelyen a rádiókból, tévékből ismert dalok mellett a kevésbé közismert dalok is előkerültek – sok közülük újragondolva, koncertváltozatban. A ráadásblokk előtt az AZK fényképes tortával köszöntötte fel a bandát, Juci arcán őszinte volt a meglepettség és meghatottság, a torta képe hamarosan landolt is a Facebook oldalukon.

Az estét a fiatalos lendületű, keményebb dallamokat felvonultató Skent zenekar zárta. Bár a közönség létszáma kissé lecsökkent, az a néhány ember lankadatlan lelkesedéssel, családias légkörben tombolta végig a rendkívül energikus koncertet. A Skent is ünnepelhetett, hiszen pontosan három éve alapították meg Zalaszentgróton. 2010-ben jelent meg öt számból álló angol nyelvű demojuk, a Beta, amelyet 2011-ben a 3 számot tartalmazó magyar nyelvű Acousma követett. 

Többszöri visszatapsolás után szétszéledt a kellőképpen felajzott közönség, egy kis afterparti csökkenthette volna a kedélyeket, de egy ilyen magas színvonalú este után a csúcson kell abbahagyni.

Kapcsolódó megjelenések

Vélemény, hozzászólás?

Főoldal Letöltés RSS Facebook Lap tetejére vonal Lap aljára