Májusfaerdő a várparkban – rekordot készül felállítani Sárvár

Egyedülálló rekordkísértletre készül Sárvár. A majális korábban is a civil szervezetek ünnepe is volt egyben, idén az összetartozás szimbólumaként 25 darab májusfa áll majd a parkban.

majusfa_sok

A májusfákat 2014. április 30-án, szerda este 18 órakor kezdik majd felállítani. A civileknek, jelentkező csoportoknak elegendő csak a közösségüket mozgósítani és szerszámokat hozni, a város biztosítja a fenyőfákat és a gödröt is előre elkészítik. Az összetartozás májusfái nem csak szép hagyományt teremthetnek, de turisztikai attrakciónak sem utolsók. A közös faállítás nem előzmény nélküli. Tavaly is több fenyőt díszítettek fel közösen a sárváriak, kisvideónk ezt örökítette meg:

Az esemény kitűnő felvezetője a gazdag és színes májuseleji programoknak, hiszen az előző évek hagyományainak megfeleően idén is lesz Városi Majális elsején a várudvaron. Színvonalas és tüzes koncertek, vásári színdarabok, szabadtéri játszóház várják az érdeklődőket, a Sárvár és Vidéke Méhészegyesület pedig a Méhek Napját tartja ugyanitt a majális programjaival párhuzamosan. Az est zárókoncertjén a Szent Iván-éjszakán már jól megismert és megkedvelt Intermezzo Latin Club adja majd. Tavaly például így muzsikáltak a Csónakázó-tónál:

Ezzel viszont még mindig nincs vége: május 2-án és 3-án rendezik meg először Sárváron a Nyitnikék Virágvásárt. A vásár fő helyszínei a Kossuth tér és az Arborétum, de nem csak a kertészkedés, kertépítés iránt érdeklődők számára lehet érdekes a Nyitnikék: itt is gazdag kísérőprogramok színesítik a felhozatalt. Zene, mozgás, játékos felfedezőtúrák, előadások is várják a kirajzókat.

Soha gazdagabb májuselejét! Részletes programok itt »

 

Kapcsolódó megjelenések

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Főoldal Letöltés RSS Facebook Lap tetejére vonal Lap aljára