Majális 2013 – egésznapos színes programok az egész családnak

A Koncertúvószenekar ébresztője után idén is lesz délelőtt közös zenés májusfaállítás, ezúttal A Polgármester Fáját is elültetik a parkban, a vihar áldozatául esett, kidőlt fa helyére. Délután pedig a kisgyerekektől az ifjakon át a nyugdíjasokig mindenki találhat kedvére való programot a várban. A zenei fővonalban szerepel a Marching Jazz Band „vonulós” jazze, Petruska András, aki megnyerte a Veszprémi Utcazene Fesztivál szakmai díját, majd csaknem egy évig a Quimby vendégzenekaraként turnézott, és velünk lesz az Apnoé Folk Underground is, akiknek az A38-as hajón adott teljes koncertjük megtekinthető a hajtás után.

2013. május 1. (szerda)

10:00 – Zenés májusfaállítás a várparban – Mindenki vendégünk egy pohár borra
10:30 – „A Polgármester Fája” – Közös faültetés Kondora István polgármesterrel a várparkban

14:00 – Úton útfélen – Nagy Mihállyal két ketéken – Nagy Michael előadása a Nádasdy-vár házasságkötő termében robogós túráiról, majd a CMA Motor robogókiállitása a várudvaron

14:00 – A várudvaron légvár, játszóház 18 óráig
15:30 – Bűvészbemutató
16:00 – Vásári bábjáték 

16:20 – „Önerő” – Helyi civil értékeink a színpadon (a Sárvári Mazsorettek, a Kanona Band, a Sárvári Kutyasuli, a Néptánckör és a Stop and Go Táncklub műsora)
18:00 – A Marching Jazz Band koncertje

19:00 – Petruska András koncertje

András 2010-ben kezdte szóló karrierjét, azóta több 300 klub és fesztivál koncertet tudhat maga mögött. Még 2010-ben megnyerte a Veszprémi Utcazene Fesztivál szakmai díját, ami után majdnem egy évig a Quimby előzenekaraként turnézott. 2012-t az MR2 Akusztik című műsorában kezdte.

20:30 – Az Apnoé Folk Underground világzenei koncertje

Az első évek útkeresése, tagcseréi után az eredeti progresszív rockos irányvonal fokozatosan megváltozott, mára a zenekar magyar népzenei alapokon nyugvó, minőségi underground zenét játszik. Ezt a folyamatot az Apnoe és Mesics György „Mesó” 2009-es egymásra találása gyorsította fel. Mesó tizenöt éve különböző táncházas zenekarok (Matokabinde, Cserefa, Vizesnyolcas) oszlopos tagja, prímása, de nem kifelejtendő a népi érdeklődést megelőző Westmister Apu formáció, amely akár az Apnoé korai előképének is tekinthető. Ma a nótákat hamisítatlan népi hegedű, elektromos koboz és karakteres férfi népi énekhang is gazdagítja.

Civil közreműködők: Sárvári  Mazsorett Együttes, Kanona Band, Sárvári Néptánckör, Stop and Go Táncklub, Sárvári Állatvédő és Kutyás Sport Egyesület, Sárvári Hagyományőrző és Íjász Egyesület Civil szervezetek pavilonjai: Sárvári  Környezetvédő és Természetbarát Egyesület, Sárvár és Vidéke Méhészegyesület, a Vas Megyei Önkéntes Centrum önkéntes toborzó pavilonja 14 – 18 óráig várja az érdeklődőket és iskolákat. Zsinór(m)érték: A Sárvári Fotóklub alkalmi tárlata
 
A belépés díjtalan!
 
Május 3-án folytatódik a majális a Nemjuci szülinapi koncertjével!

Részletek itt »

Kapcsolódó megjelenések

Vélemény, hozzászólás?

Főoldal Letöltés RSS Facebook Lap tetejére vonal Lap aljára