Lunchbox, Sinking Heroes és Dirty Slippers az AZK-ban

AZK – Sárvár, Nádasdy-vár Pinceklub, 2011. március 4. (péntek), 21:00 • belépő: 600,- Ft

lunchbox2

Lunchboxék épp az elmúlt héten játszottak nagysikerű koncertet Körmenden, végre Sárváron is láthatjuk őket újra. Egy éve hasonló felhozatal kínálkozott, szintén a nemzetközi vizeken is szárnyukat próbálgató Dirty Slippers vendégeként koncerteztek az AZK-ban, most pénteken viszont itt lesz velünk a Sinking Heroes is, akik ugyanúgy, ahogy a másik két banda, szintén nem ismeretlenek a sárvári közönségnek.

Részletek, nyalánkságok:


Lunchbox – http://www.myspace.com/lunchboxpunkrock

A zenekar története 2004 szeptemberében kezdődött, négy középiskolás fiú elhatározásával. Az ekkor megalakult együttes a Gitárpuncs nevet kapta, és két évig változatlan felállásban maradt.

Közös koncertek ismertebb együttesekkel: Alvin és a Mókusok, Lord, Aljas Kúszóbab, Auróra, Hétköznapi Csalódások, Brigád, 30Y

Ezalatt az idő alatt több tehetségkutató versenyt is megnyert a banda, melyekkel főként fellépési lehetőségeket nyert.

Az együttes meghívást kapott 2005-ben a European Start nevű amatőr zenei táborba, mely Pécsett került megrendezésre. 2006-ban a zenekar egy új taggal bővült (Góczán Gábor), aki énekesként tevékenykedett a továbbiakban. Ebben az évben a zenekar ismét meghívást kapott a European Start zenei tábor folytatására, melyet ezalkalommal Szombathelyen rendeztek meg. Több külföldi zenekar is érkezett a táborba, képviselőikkel együtt, akik meghívtak minden zenekart az ugyanebben az évben megrendezésre került European Music Meeting 06-ra, melyet Ausztriában, Grazban rendeztek.

lunchbox3

A zenekar 2007 áprilisában feloszlott.
Csupán két tag folytatta együtt a zenélést: Joós Bence (szólógitár, vokál) és Góczán Gábor (ének, ritmusgitár).

Két új tag csatlakozott, VargaTamás és Simon Zsolt

2008 áprilisában létrejött a Lunchbox zenekar. – a zenekar a Mimik Café Zeneterrace szabadtéri rendezvényein, a körmendi Rába-part fesztiválokon szerepelt, majd 2008 decemberében meghívták az Alvin és a Mókusok együttes lemezbemutató koncertjére, előzenekarként szerepelni.

Az együttes nevezett a 2009-es Átjáró 2. amatőr zenekari tehetségkutatóra. A Lunchbox a tehetségkutató kőszegi elődöntőjére nevezett, ahol öt zenekar közül az első helyet megszerezve jutott tovább a megyei döntőbe. A megyei döntőt Szombathelyen rendezték meg, ahol a kőszegi, a sárvári, és a szombathelyi elődöntők győztesei mérték össze tehetségüket. Itt a Lunchbox zenekar szintén első helyezést ért el, és továbbjutást nyert az Átjáró 2. regionális döntőjébe, melyről szintén első helyen távozott.

Az együttes meghívást kapott a Pannónia Fesztiválra.
Egy év koncertezés után, a zenekar úgy döntött hogy Tomi nélkül folytatja a zenélést.
2010 tavasza óta Holdosi Attila a Lunchbox zenekar dobosa, aki barátként, felkérés után lépett be a zenekarba. Kenny, Tilla, és Bence korábban már zenéltek együtt a Gitárpuncs zenekarban, így nem okozott gondot a beilleszkedés. Tilla kiváló dobos, fogadjátok őt sok szeretettel!


Sinking Heroes – Facebook oldaluk

2005 szeptemberében alakult a zenekar, a Juicy Lime feloszlása után egy évvel. A kezdetek kezdete óta ugyanazokra a tagokra épül a Sinking Heroes, két demót készítettek: Lego, Ralf and the Band Next Door és Mystic Losers címmel, majd 2010. szeptemberében egy igazi EP is kijött Cabaret! címmel… A négyszámos EP online meghallgatható itt:

sinking_610


Dirty Slippers – http://www.dirtyslippers.bhn.hu

A Dirty Slippers zenekar ötlete még 2004-ben két fiatal és elszánt gyermek Lobó-Szalóky Lázár (gitár, ének) és Szécsi Tamás (dobok) fejében született meg. Az első próbák után szállt be a zenekarba a békéscsabai illetőségű Török Árpád basszusgitáros és Almási Zoltán szólógitáros. A négyes lázasan kezdte meg az első saját számok írását, és a szokásos feldolgozások készítését az első koncertre.

DS_2

A fiúkra hamar rámosolygott a szerencse, hiszen 2005 nyarán a negyedik koncertjüket már az országos hírű SUPERNEM zenekar előtt adhatták, s ez az első aktív koncertező évben már odáig vezette a bandát, hogy meghívást kapjanak 2005 decemberében a Petőfi Csarnokba. Ekkortájt jelentek meg az első nagyobb interjúk is, a helyi Gyulai Hírlap, Békés Megyei Hírlap hasábjain, valamint a Juventus rádió, Csaba rádió és a Rádió 1 stúdiójában is vendégeskedtek az ekkor még 16 éves átlagéletkorral rendelkező srácok.
2006 elején a környező rádiók műsorukra tűzték „ A frontot járt katona” és „Nem gondoltam volna” című számokat, melyekhez természetesen számos újságmegjelenés és rádióinterjú kapcsolódott. Május 26-án, Gyulán a Vár előtt, az Erkel Diák Ünnepeken a fiúkra és a Supernemre több mint ezer ember volt kíváncsi, amely koncert a banda azóta is emlegetett kedvencei közé tartozik. A nyár elején személyes okok miatt Szécsi Tamást, Almási Tamás váltotta, így a nyári fesztiválokon már a kisebbik Almási testvér dobolt. Szeptemberben egy másik országos szintű zenekar, a Heaven Street Seven előtt léptek fel Békéscsabán az Ifiház nagytermében. Az évet pedig a folyamatos turnézás, fesztiválszereplés után egy rendhagyó teltházas gyulai akusztikus koncert zárt, méghozzá a Jamie Winchester – Hrutka Róbert zenekarral.

2007-ben újabb fellépések a Supernem, Heaven Street Seven zenekarokkal Budapesttől Békéscsabáig, mindenfelé az országban. Az első lemez tervei körvonalazódnak már januártól, ám márciusban Takács Zoltán „Jappán” (zongora, ének – Heaven Street Seven) felajánlja, hogy elkészíti az első Dirty Slippers lemezt, melynek egyben produceri munkálatait is végzi. Egy rövid tavaszi-nyári klub – és fesztiválturné után
2007 júliusában rögzítik Budapesten a debütáló lemezt, melynek olyan neves hangmérnökei voltak, mint Schram Dávid, vagy Philipp László, aki a 30Y, Kiscsillag, Hs7 zenekarok lemezein is dolgozott.
2007 júliusának végén egy fantasztikus lemezbemutató koncert Békéscsabán az Alternites rendezvényen, majd ismét egy rövidebb turné ősszel, már Kelemen Sándor Márk új basszusgitárossal.

2008 a pályafutás egyik legeredményesebb és legjobb éve. You and Media Music gondozásában jelenik meg a zenekar első nagylemeze február 5-én, mely kapcsán a zenekar számos televízióba kapott meghívást, elég, ha a Viva Tv Interaktív műsorát említjük, vagy az Echo Tv Körhinta kulturális műsorát.
Márciusban az első videoklip is elkészült a Runaway forbidden dalra, melynek júniusban volt a tv premierje. A lemezmegjelenést egy 17 állomásos országos turné követett, Never Give Up turné néven, több teltházas koncerttel, például Szolnokon, vagy a 30Y-nal karöltve Békéscsabán. A turnén is remekül fogyott a lemez, valamint az egész évben hazai viszonylathoz mérve szép lemezeladásokat produkált a banda a több százas eladott példányszámmal. Ebben az évben is folyamatosak az újság – és rádióinterjúk, több vidéki rádió is műsorára tűzi a zenekar dalait Szombathelytől Szegedig.

2009 májusában a banda előrukkolt az Élned kell című kislemezzel, melyhez Galler András Indián forgatott klipet novemberben, akinek a nevét nem kell, bemutassuk a hazai médiában. A klip a tervek szerint minden jelentős TV csatornán látható lesz, a dal különlegessége pedig,hogy a GlaxoSmithKline gyógyszergyár méhnyakrákellenes kampányának hivatalos dala.
A számot az a George Shilling keverte Londonban, aki Mike Oldfield, az Oasis, a Primal Scream a Blur és a The Corrs lemezein is közreműködött.
A lemez 300 db-s limitált példányszámban jelent meg május 25-én, mely kislemez 2 hét alatt elfogyott, és 3 nap alatt +2500-as myspace hallgatottságot hozott.

2009. július 31-augusztus 14 között a zenekar az USA-ban rögzíthette a második nagylemezét, melyet a clevelandi Chin Music Studiosban vettek fel a srácok, Neil Sheenan manager meghívására, aki az USA szerte híres zenekarokat foglalkoztató HM Management és a Standby Records kiadó feje. Ők adták ki többek között a Vice on Victory és a Drive Side Impact zenekarokat is. A tervek szerint a lemez nem csak Magyarországon és az USA-ban, hanem Németországban és Ausztráliában is napvilágot lát majd az amerikai kiadó leányvállalatai és „baráti” kiadói által.

A Szegedi Tudományegyetem szervezésében, ha minden a tervek szerint halad, a Dirty Slippers 8-10 állomásos európai turnét fog lebonyolítani 2010-ben, Párizstól-Rómáig, nyáron pedig a zenekar visszatér az Egyesült Államokba, hogy ott is bemutassa új nagylemezét.

A zenekar 2009. szeptember 26-án Budapesten kezdte meg az új lemez, a Far From Home turnéját, mely egy közel 50 állomást átölelő magyar turné, s mely kapcsán a fiúk többek között a gyulai Sportcsarnokban is felléptek a Magna Cum Laudéval.

Kapcsolat:

Lobó-Szalóky Lázár (Dirty Slippers ) – 30-623-12-13
lazarlsz@t-online.hu
5700, Gyula, Bodoky utca 17.

myspace: http://www.myspace.com/dirtyslippers


Kapcsolódó linkek:
Három zenekarnak másfél a fele – a basszusgitárosok fekete pénteke (Lunchbox és Dirty Slippers koncertek az AZK-ban)

Kapcsolódó megjelenések

Vélemény, hozzászólás?

Főoldal Letöltés RSS Facebook Lap tetejére vonal Lap aljára