Lőrinszky Attila is zenél a Tinódi-emléknapon

Január 28-án rendezi a Nádasdy-vár Művelődési Központ és Könyvtár a hagyományos Tinódi-emléknapot, az énekmondó halálának 455. évfordulójának alkalmából.

lorinszky

A forgatókönyv szerint 13.30-kor tart ünnepi beszédet Wimmer Roland plébános a várparkban álló Tinódi-emlékműnél. A beszédet koszorúzás követi, díszőrséget áll a Nádasdy Ferenc Bandérium, majd este hatkor Bartók és Kodály útján címmel tart koncertet a Nádasdy Múzeum dísztermében Győrffy Gergely hegedűművész és Lőrinszky Attila nagybőgőművész.

Lőrinszky Attila

Nagybőgőművész. Zenei tanulmányait a Bartók Béla konzervatórium nagybőgő tanszakán végezte (1982). Másfél évtizedig (1975-90) volt tagja Szabados György kortárs zenei műhelyének. 1983ban a filharmónia szólistája, 1988-90-ben a bécs Wien Art Orchestra tagja volt. Fellépett az USA-ban, Kanadában és Nyugat-Európában. 1992-ben elnyerte a párizsi Bagnolet fesztivál zenei különdíját, 1994-ben Susanne Delal verseny (Tel Aviv) döntőse volt. Számos lemezen működött közre, többek között a Vienna Art Orchestra-val, Lajkó Félixszel, Kathy Horváth Lajossal. 2005-ben saját kiadású lemezt készített Reincarnation címmel.

Forrás: info.bmc.hu
Videórészlet a koncertről a YouTube-on »

Kapcsolódó megjelenések

Vélemény, hozzászólás?

Főoldal Letöltés RSS Facebook Lap tetejére vonal Lap aljára