Kutyásnap – találkozás, tapasztalatcsere és ismeretterjesztés

A Sárvári Állatvédő- és Kutyás Sportegyesület idén szeptember 20-án ötödik alkalommal rendezte meg a Sárvári Családi Kutyásnapot színes, változatos programokkal.

A várparkban felállított akadálypályán mindenki próbára tehette kutyája ügyességét a nap folyamán. Interaktív kutyasuli keretében a nevelési alapok tanításában szakemberek segítettek. Az idei rendezvény egyik legnépszerűbb programja a kutyaszépségverseny volt, melyre kölyök, növendék és felnőtt korcsoportokban lehetett nevezni fajtiszta és keverékebekkel egyaránt. A kutyák fegyelmezetten illegették magukat a zsűri tagjai előtt, akik értő szemmel vizsgálták őket. A zsűri elnöke dr. Kereszty Gábor állatorvos volt. Birkaterelő, agility, kutyás IQ-bemutató, őrző-védő-show színesítette a programot. Az immár ötödik alkalommal megrendezett kutyás családi nap egyik célja az volt, hogy a kutyatartók találkozhassanak egymással, tapasztalatokat cserélhessenek, a másik pedig, hogy a helyes kutyatartásról, az ebek tanításáról, táplálásáról, egészségük védelméről információkat kapjanak.

Egy jólnevelt kutya bárhol elengedhető, mindig behívható, nem verekszik, figyel a gazdájára, örömmel tanul, ismeri az alapvető feladatok végrehajtását, és bárhová elvihető anélkül, hogy galibát okozna. Egy jó gazda pedig megdolgozik a tekintélyéért, és méltó vezetője kutyájának. Tudatos, következetes, kiegyensúlyozott, ha valami nem megy, nem a kutyát okolja, hanem magában keresi a megoldást. Megfelelő életmódot biztosít a kutyájának, összeszedi a kutyapiszkot, példát mutat más gazdáknak és odafigyel környezetére, a nem kutyásokra is.

Kapcsolódó megjelenések

Vélemény, hozzászólás?

Főoldal Letöltés RSS Facebook Lap tetejére vonal Lap aljára