Kulka János kedvenc dalait énekelte a Danubius Hotelben

2015. március 14-én este teltház várta Kulka János színművészt a Danubius Hotel halljában, hogy meghallgathassák kedvenc dalait, saját tolmácsolásában…

A tolmácsolás jó kifejezés ide, hiszen a nyelveknek az este folyamán többször is szerep jutott. A műsorban a legtöbb külföldi híres szerzeményt, örökzöldet, musical-részletet is magyar szöveggel adta elő Kulka, de akadt kivétel: hallhattuk például franciául énekelni, Charles Aznavour Néma szerelem című szerzeményéhez pedig nem csak Nádasdy Ádám szövegfordítása adta a többletet, hanem az énekkel párhuzamosan, jelnyelven is megjelentek a gondolatok a színpadon.

A műsor gerincét főleg a 2010-es Akarod vagy nem című CD anyaga jelentette, a dalok közötti összekötőszövegekben pedig Kulka a tőle megszokott kedvességgel és szelíd hanggal kommentált, anekdotázott. Szóba került Koncz Zsuzsa iránti rajongása, és az az eset, amikor a rajongásból adódó esetlenségével egyszer véletlenül megsértette a művésznőt, de megtudhattuk azt is, hogyan játszottak macska-egér játékot Dés Lászlóval, amikor Dés a Valahol Európában egyik szerepére keresett helyettesítő színészt.

A bő egyórás előadás zenei alapja lemezről szólt, ennek ellenére nem maradt kétségünk affelől, hogy Kulka János az este folyamán elénekelt dalokhoz valóban erős szálakkal kötődik, és ezt közvetíteni is képes.

Kapcsolódó megjelenések

Vélemény, hozzászólás?

Főoldal Letöltés RSS Facebook Lap tetejére vonal Lap aljára