Kondor János: Időrétegek – megnyílt a sárvári művész kiállítása

2014. szeptember 25-én csütörtökön, a Szombathelyi Képtárban nyílt meg Kondor János sárvári festőművész Időrétegek című kiállítása. A tárlatot Kondora István, Sárvár polgármestere köszöntötte, aki elmondta: szinte elérzékenyítették a kiállítás méretei, hatalmas, termékeny tere és a megidézett időrétegek, amelyek nem pusztán megjelennek a képeken, hanem a művész magára is ölti őket.

KondorJKeptar_6888

A polgármesteri köszöntőt követően Dabóczi Dénes művészettörténész tartott megnyitóbeszédet, amelyben többek között kitért Kondor János művészi pályájának főbb állomásaira, festői munkájának főbb ciklusaira, az őt ért hatásokra, sajátos stílusjegyeire, a művészetével képviselt értékekre. Cebula Anna művészettörténész, a képtár igazgatója, egyben a tárlat házigazdája méltatta a Kondor János által vezetett sárvári Galeria Arcisszal való szoros együttműködést, majd köszönetet mondott a kiállítás támogatóinak: Reczetár Ágnesnek, az Időrétegek kurátorának, a Rumi Rajki Műpártoló Körnek, Sárvár város önkormányzatának és a Nádasdy-vár Művelődési Központ és Könyvtárnak.

A megnyitót szép számú közönség kísérte figyelemmel, amelynek jelentős része sárvári művészetbarátokból állt. A kiállítás november 16-ig látható a Szombathelyi Képtárban.

A Szombathelyi7 galériája az eseményről »

Kapcsolódó megjelenések

Vélemény, hozzászólás?

Főoldal Letöltés RSS Facebook Lap tetejére vonal Lap aljára