Koncert a díszteremben: Lukas Ligeti – Marimba Lumina

Lukas Ligeti Bécsben született egy neves művészcsaládba, akik közül a legismertebb az édesapa, a világhírű zeneszerző, Ligeti György. A Bécsi Zeneakadémián zeneszerzést és ütőhangszeres játékot tanult. Tanulmányai befejezése után két évig az USA-beli Stanford Universityn computer zenei kutatásokat folytatott, majd 1998-ban New Yorkban telepedett le.

LL_800

A műfaji határokat átugorva, a világjáró zeneszerző és ütőhangszeres Lukas Ligeti kialakított egy sajátos stílust, amelyben felfedezhető a New York belvárosi kísérleti zene, a kortárs klasszikus zene, a jazz, az elektronika és az afrikai világzene.

Olyan világhírű együttesekkel dolgozott már együtt, mint például a Kronos Quartet, az Ensemble Modern, The American Composers Orchestra. Zenéjét bemutatta többek között a Vienna Radio Symphony Orchestra, a The London Sinfonietta és az Amadinda Ütőegyüttes. Mint dobos dolgozott már John Zornnal, Elliott Sharppal, Marilyn Chrispell-lel, Rupert Huberrel, a Sonic Youth és a Grateful Dead tagjaival. A dob mellett játszik a Don Buchla által kifejlesztett elektronikus marimbán, a marimba luminán. Számos kitüntetése mellett 2010-ben elnyerte a Herb Alpert által alapított, nagypresztízsű Alpert Zeneművészeti-díjat.

Lukas Ligeti – Marimba Lumina
Helyszín: a Nádasdy Múzeum díszterme
Időpont: 2014. május 11. (vasárnap) 19:00
Belépődíj: 1500,- Ft

Kapcsolódó megjelenések

Vélemény, hozzászólás?

Főoldal Letöltés RSS Facebook Lap tetejére vonal Lap aljára