Johnny Cash-t hoz a Nyughatatlan – a Wakachuka a vendég

A Vármeeting Motorostalálkozón már bemutatkoztak, az AZK-ba viszont először hozzák el az öreg Johnny Cash hagyatékát honi kezelői, a Nyughatatlan. Vendégünk a Wakachuka lesz.

nyugha_620

Feltett szándékunk a hetekben beharangozóinterjúkat készíteni a bandákkal, de máris mutatunk egy kis kóstolót:

A Nyughatatlan legénysége így mutatkozik be:

2010 – alakulás, 2012 – első lemez (Johnny Cash and the best rockabilly songs), 2014 – második lemez (Jaj.) Alternatív countryt játszunk, a koncertjeinken vegyítjük Johnny Cash dalait a saját szerzeményeinkkel. A buli kedvéért ismert dalokat és rockabilly slágereket dolgozunk át. A frontember szerepét olykor a vokálos lányok veszik át, de a hangszereket is szívesen cserélgetjük egymás között a hangulat kedvéért. Rajongunk a Sun által felnevelt előadókért, az ’50-es évek romantikájáért, legfőképpen a Johnny Cash-sel kapcsolatos történetekért. Ezekre építkezünk, és ezeket nem hagyjuk el, de ahol tudjuk, átlépjük a műfaj adta korlátokat, és maximálisan belevisszük magunkat, ezért ajánljuk az új lemezünket, a „Jaj”-t!


 

A Wakachukáról pedig ezt írtuk legutóbbi koncertük kapcsán: „…Különös világ az övék. Egy kellemesen meleg barangolás tangóország sikátoraiban le a molóhoz, ahol a funkybárkák és jazzjachtok fedélzetein egymásnak kiabálnak át az utasok pezsgőtől, vagy rumtól költővé részegedve. 

A néha érdes, néha gyöngygömbölyű rímek úgy gördültek ki Szilágyi Balázs szájából, hogy öröm volt szedegetni a nézőtéren. Szedegette is mindenki, aki ott volt – ahogy mondani szokás – kortól, nemtől, bőrszíntől, vallási hovatartozástól függetlenül… „


Dátum: 2014. május 9. (péntek), kapunyitás: 21:00
Helyszín: Sárvár, Nádasdy-vár, Pinceklub
Belépődíj: 1000,- Ft

nyuha_plak

Facebook-esemény »

  1. Röviden: A rockabilly műfaj egyike azoknak a műfajoknak, ahol nem csak a zenei tudás számit. Ha nem vagy rockabilly akkor inkább ártassz a műfajnak mint sem használsz. Ráadásul ezt, hogy ez a rockabilly amit csinálsz és ezt is sugárzod a közönség felé… ez végképp rossz és bűn, mert elferditi a amerikai délvidéki old rockabilly zene lényegét, mondanivalóját. Mikibátyánk, Hotel Mentol jampiság majd jön break és hasonlók már ártottak épp eleget. Ezen kivül az újhullámról a neorockabillyről és a psychobillyről még nem is beszéltem!!! Amugy pedig Johnny Cash country zenész volt TISZTELET neki és ha pedig profi zenét szeretnék hallgatni, akkor inkább meghallgatom lemezen eredetiben a „Folsom Prison Blues-t”!
    Ez van!! Én a téves rockabilly szemlélet ellen harcolok!!!
    Sok sikert mindenkinek!!! üdv!!

Vélemény, hozzászólás?

Főoldal Letöltés RSS Facebook Lap tetejére vonal Lap aljára