III. Flextronics – Fut a Sárvár Gurul a Sárvár

Nagy örömünkre szolgál, hogy az idei évben újra Fut a Sárvár Gurul a Sárvár, futó- és görkorcsolya fesztivált rendezhetünk. A sárvári vár történelmi környezetében várjuk Önöket a rendezvényre. Nem csak versenyzőket, hanem családokat, gyerekeket, fiatalokat és természetesen felnőtteket egyaránt várunk!

Reméljük, a kategóriák között mindenki megtalálja a kedvére valót! Egy valódi sportfesztivált szeretnénk, ahol kezdő, haladó, amatőr és profi egyaránt megtalálja számítását. A különböző kategóriákban nagyon jó alkalom mutatkozik edzettségünk felmérésére, de kiváló lehetőség a nyári – őszi versenyidőszak különböző versenyeire (triatlon, futó stb.) való felkészülésben.

A verseny forgalom elől lezárt területen zajlik. A kereszteződésekben a versenyzőket forgalom irányítók segítik. A futópálya borítása aszfalt, a Várpark területén kavicsozott földút. Frissítés a versenyközpontnál található fordítóban. A görkorcsolyás versenyszámban fejvédő (sisak) használata ajánlott.

A versenyen nevezési díj nincs, kivétel helyszíni nevezés esetén felnőtteknek 500 Ft! Diákigazolvánnyal a helyszíni nevezés is díjmentes. A versenyen a versenyzői létszámot 700 főben maximáltuk, amennyiben ez a létszám megtelik a versenyen helyszíni nevezésre nincs lehetőség.

Kérjük, ezért mindenki regisztráljon előre az online nevezés fülön!

Részletes versenykiírást olvasd el!

A versenyen mindenki a saját felelősségére vehet részt!

Részletes versenykiírás

A verseny célja

az egészséges életmód megszerettetése, minél több embert legalább ezen alkalommal mozgásra csábítani, ezáltal megszerettetni a rendszeres testmozgást
megismerni az utcai futó és görkorcsolya versenyek hangulatát, a közös sportolás örömét
segíteni a családok, barátok együtt sportolását, megismerni a sportszerű versenyzés örömét
A verseny helyszíne

Versenyközpont a Sárvári Tinódi Gimnázium Sportcsarnoka. A verseny a versenyközpontból történő rajt után áthalad Sárvár belvárosán Ady u. Batthyány u. Árpád u. Nádasdy u, majd a Várparkon, és a Posta téren keresztül visszaér a versenyközpontba. Egy kör távja 2500m. A különböző kategóriák a távot többször teljesítik.

A görkorcsolyával versenyzők a városházánál nem kanyarodnak be a Várparkba, hanem visszatérnek a versenyközponthoz 1500m. A távot 2 körben teljesítik.

fut-gurul-01

fut-gurul-02
A verseny időpontja

2015 május 9.

Rajt: 15 óra 30 perc

Először a görkorcsolyás versenyzők indulnak utána a futók tömegrajttal! A versenykategóriában ( 10 km ) indulók a mezőny elejére helyezkedjenek.

A versenyrendezőség fenntartja magának a jogot, hogy nagy létszámú nevezés esetén a versenyszámokat megbontja, és a görkorcsolyázókat, futókat egymás után 20 perc eltéréssel indítja.

Általános információk

A verseny forgalom elől lezárt területen zajlik. A kereszteződésekben a versenyzőket forgalom irányítók segítik. A futópálya borítása aszfalt, a Várpark területén kavicsozott földút. Frissítés a versenyközpontnál található fordítóban. A görkorcsolyás versenyszámban fejvédő ( sisak) használata ajánlott.

Fut a SÁRVÁR versenyszámai

Gyermek és Családi futás (nem verseny)

1 kör futás a kijelölt városi futópályán -2500m! Ajánljuk gyermekeknek, gyermekével együtt futó családoknak. Nem verseny kategória, hanem teljesítmény kategória. Minden célba érkezőnek a verseny teljesítéséről emléklapot adunk. A versenyzők a verseny előtt azonosító színes karszalagot kapnak, amelyet a verseny alatt viselniük kell.

Fuss, sportolj együtt gyermekeddel, hozzad el a szüleidet teljesítsétek együtt a távot.

Ezen versenyszámra várjuk a Nordic Walkingosokat, a tempós gyaloglókat egyaránt.

5 km utcai futóverseny

5 000m utcai futópróba

2 kör futás a kijelölt városi futópályán – 2X2500m! Ajánljuk középiskolásoknak, bátor felső tagozatosoknak, a rövidebb futótávokat kedvelő felnőtteknek.

Ha eddig egyedül futottál gyere, teljesítsük közösen jó hangulatban a távot, ha eddig nem próbáltad ki magad együtt biztosan sikerül.

Kategóriák:

18 év alatti (1996 január 1. után születettek.)
19 – 34 év között ( 1981 – 1995 között születettek )
35 – 50 év között ( 1980 – 1966 között születettek )
50 év felett (1965 és előtte születettek)
10 km utcai futóverseny

4 körös futóverseny a kijelölt városi futópályán – 4X2500m! A versenyzők, a verseny előtt kötelesek felvenni rajtszámukat, amelyet a verseny alatt végig, a ruházaton kívül, elöl viselniük kell! Minden célba érkezőnek a verseny teljesítéséről emléklapot adunk.

Ezenkívül versenyzőket abszolút kategóriában ( külön női és külön férfi ) és korcsoportonként ( külön női és külön férfi ) az első 3 helyezettet éremmel jutalmazzuk.

Kategóriák:

18 év alatti (1996 január 1. után születettek.)
18 – 24 év között ( 1991 – 1995 között születettek )
25 – 34 év között ( 1981 – 1990 között születettek )
35 – 44 év között ( 1971 – 1980 között születettek )
45 – 54 év között ( 1961 – 1970 között születettek )
55 – 64 év között ( 1951 – 1960 között születettek )
65 év felett (1950 és előtte születettek )
Gurul a SÁRVÁR

A verseny távja görkorcsolyával vagy gördeszkával teljesíthető más kétkerekű eszközzel (roller, kerékpár stb.) nem.

3 km görkorcsolya próba (nem verseny)

3 000m utcai görkorcsolyázás

A nagy közös „görizés”! 3 kör görkorcsolyázás a kijelölt városi pályán – 3X1000m! Ajánljuk minden görkorcsolyázást és gördeszkázást szerető sportbarátnak. A pálya egyes részein fekvő rendőr található, kérjük erre különösen figyeljenek a versenyzők.

Egyéb

A verseny után minden célba érkezett résztvevő a verseny teljesítéséről oklevelet kap. A célba érkezők számára a verseny végén tombola a sorsolást tartunk!

Kapcsolat

Sárvári Tinódi Gimnázium Diáksport Egyesülete

9600 Sárvár, Móricz Zs. u. 2
hzsolt@stg.sarvar.hu
+36303908668

Forrás:
http://stg.sarvar.hu/hu/aktualis.html?article_id=1163

Kapcsolódó megjelenések

Vélemény, hozzászólás?

Főoldal Letöltés RSS Facebook Lap tetejére vonal Lap aljára