Húsvéti alternatívák – Spóra, Nemjuci, A Gátnál az AZK-ban

Azt hihetnénk, a húsvéti időszak nem épp a legszerencsésebb a programok szervezése szempontjából. Az emberek rokonokat látogatnak, húsvétolnak, nagypéntekelnek, nagyszombatolnak, locsolnak, nem túl sok tehát az esély egy teltházas pincebulira mondjuk nagypénteken.

img21

Gondolhatná az egyszeri tudósító, aztán amikor megérkezvén azt látja, hogy az AZK már olyan jó háromnegyedig telt, pedig még csak épphogy elkezdte műsorát az első zenekar, örömmel veszi tudomásul tévedését.

A másnapba nyúló buli sikerét a Spóra, A Gátnál és a Nemjuci zenekarok szavatolták. A Gátnál és a Nemjuci már tapasztalt játékosoknak tekinthetők Sárváron, a Spóra viszont most debütált. A valahol a hip-hop és az alternatív rock műfajok metszetében operáló csapat kiváló kezdése volt az estének. Az egyébként elég hosszú múltra visszatekintő zenekar jelenlegi felállásában 2011 vége óta zenél. Az egyszerű, de ízléses hangszerelésük kellőképpen emeli ki a két énekesfiú, Szántó Viktor és Zsoldi Gergely kvalitását, egyikük jobb volt, mint a másik. Viktor hangja hallhatóan képzett, pontos és telt, míg Gergely torkában legalább egy lemezjátszó, de lehet hogy egy egész sampler veszhetett el – gyűrte az ütemeket, szórta a rímeket, szájszkreccselt felsőfokon. A produkció több mint ígéretes, bár kicsit még egyformák a dalok és megszeppentnek tűnt a kiállás, de zeneileg nagyon szépen összerakott cucc a Spóra.

img06

A Gátnál rutinos játékosnak számít a pinceklubban, jelenlegi felállásában is. Jócskán meg is telt a színpad előtti rész, sokaknak már ismerősen csengenek a nóták, így egyre többen énekelték azokat Bíbor Kacsával. Ontották is a kácsmákot magukból, bár az eleje valahogy erőtlenre sikerült, némi machinációt követően a technikával már minden jól ment. A jellegzetes hangzás, dallamos zene, a sajátos szövegvilág mással össze nem téveszthető stílust formált az A Gátnál esetében, és úgy tűnik, a banda megtalálta végleges helyét a zenei világok kusza tengerén.

img33

A Nemjuci zenekar már harmadszor tiszteli meg a sárvári közönséget. Legelső bulijuk itt nem csak saját bevallásuk szerint volt fergeteges, szerintünk is az egyik legjobban sikerült koncert volt az AZK történelmében. Ezen a koncerten mintha – akarva-akaratlanul – kísérletet tettek volna felülmúlni minden eddigit és még feledhetetlenebbé fokozni a bulit. Sikeresen. Új lemezüket mutatták be nekünk, amelyről érdemes megjegyezni, hogy borítója és tokja kidobott kartonpapírból készült, így hívva fel diszkréten a figyelmet a környezettudatos gondolkodás fontosságára. Bár ami a koncertet illeti, sokkal fontosabb, hogy olyat zúztak, hogy kő kövön nem maradt. Még Juci is beugrott a közönséghez egy kis ugrálás erejéig, kicsit méginkább megkavarva a sorokat. Az első koncertjük feelingje volt hasonló, noha azóta jócskán frissítettek a repertoáron és a két gitáros is helyet cserélt a színpadon – ugyanúgy dinamikus, húzós rockot nyomtak, a közönség pedig zabálta hús helyett is.

img10-1

A Nemjuci lemezbemutató koncertje osztatlan sikert aratott, a hálás sárvári közönség óriási tapssal köszönte meg a jelenlétüket, és egyre-másra jelentek meg a CD-vel a kezükben autogrammot kérők is. A Gátnál sem okozott csalódást, a Spóra pedig kifejezetten kellemes meglepetés volt, így érdemes volt a pinceklubban nagypéntekelni. Kifejezetten nagy öröm volt, hogy ilyen nagy létszámú közönség volt kíváncsi a zenekarokra, jó érzés látni, hogy ilyen nagy energiákkal indul a tavasz a Pinceklubban, és – csak hogy ne legyen megszakítva a jó sorozat –, minden hétre lesz egy buli a hónapban, a következő április 14-én az AZK-Hazai Pálya második felvonásalesz. Ott találkozunk!

 

Kapcsolódó megjelenések

Vélemény, hozzászólás?

Főoldal Letöltés RSS Facebook Lap tetejére vonal Lap aljára