Gyűjtők szenvedélye – sárvári magángyűjtők a múzeumban

2010. március 13. (szombat), 9:00–17:00 óráig,
Sárvár, Nádasdy Múzeum
Belépőjegy: 500,- Ft

gyujtok

Sárvári gyűjtők standjai – Városunk magángyűjtői múzeumunkban első alkalommal mutatják be gyűjteményük legszebb, legérdekesebb darabjait. Jól megférnek egymás mellett a régi papírpénzek, képeslapok, a ceruzagyüjtemény darabjai, illetve a játékok, érmék kitüntetések, egyenruhák. Feltárulnak Sárvár múltjának tárgyi emlékei, ritkán látott darabjai.

Fegyverismeret

A Nádasdy Ferenc Múzeum többek között az elmúlt századok jellemző fegyvereit is őrzi, amelyek segítségével tanulmányozhatók a legfőbb fegyvertípusok, működésük alapelvei. Vendégeink választ kapnak többek között arra, hogy mi a különbség egy középkori es egy huszársisak között, vagy a panas valóban csak lefejezésre szolgált-e.


Ünnepi kincskeresés

Nem csak diákokat, hanem szüleiket is várjuk hagyományos kincskeresésünkre! Akik csatlakoznak a kincskeresőkhöz. a feladatok megoldása során megismerik a múzeum kiállításait, értékes és érdekes műtárgyait. Az első 100 jó megoldást adó kincskereső sárvári várat ábrázoló emlékplakettet kap emlékbe.

Képek Sárvár múltjából

A Nádasdy Ferenc Múzeum közel félszázezer darab fotónegatívot őriz, amelyek Sárvár elmúlt öt évtizedének történetét dokumentálják. Épületek, események, portrék, műtárgyfotók csak tárgyai a fényképeknek, de segítségükkel nemcsak egy város ünnepnapja, hanem lakóinak hétköznapjai is felidézhetők.

Toronygaléria: Nemzeti szín

A sárvári vár tornyába hatvanhat lépcső vezet fel. Az első emeleten XVIII. századi csodálatos freskó várja azokat, akik kíváncsian kapaszkodnak fel a facsigalépcsőn.
A második emeleten pedig nemzeti jelképeink történetébe mélyedhetnek ei látogatóink. A visszaindulás előtt pedig érdemes egy pillantást vetni a városra is.

Ajándék tárlatvezetés

A múzeum kiállításai, freskós díszterme, berendezett szalonjai önmagukban is érdekesek, azonban érdemes szakszerű tárlatvezetéssel is megismerni értékeinket. A nap folyamán igény szerint több alkalommal is indul tárlatvezetés, amelyért ezen alkalommal csak a belépőjegyet kell megvásárolni.

MÚZEUM PILVAX a Tinódi fogadó kínálatából!

 

gyujtok02

Kapcsolódó megjelenések

Vélemény, hozzászólás?

Főoldal Letöltés RSS Facebook Lap tetejére vonal Lap aljára