Grime-ba és Gabberbe nem üt a mennykő – Artical Session 56

A múlt szombattal, nem egy egyszerű, a menetrendnek megfelelő Artical Sessionön vagyunk túl, ahogy ez előre elkönyvelhető is volt már talán. Ezúttal régi ismerősök tértek vissza, remek filmvetítésen szórakozhattunk, majd az éjszaka közepén a technika űzött tréfát velünk, de az ennek köszönhető holtidőt egy kis élő dobolás és freestyle szövegelés szépen átvezetette.

artical5602

Első körben amolyan MacGyveresen csak a monitorhangfalról folytatódott a buli, végül egy erősen ittas és erősen fura fazon közbenjárásával a technika felébe visszatért az élet. Ezt a rázós eseménysort követően már semmi sem zavarhatta meg a csúcsra törő hangulatot. A múlt szombat kronológiájának origója az este 8 óra volt. Ezidőtájt még elég sovány létszámban várakoztunk a filmvetítés kezdésére. Aki vette a fáradságot és megnézte a Vakondok 2 – Demoscene című produkció másodpremierjét (eddig csak a fővárosban volt mutatták be) az egy fantasztikusan izgalmas és fejlődő underground szubkultúrába nyerhetett betekintést. Hazudnék, ha azt mondanám, elsőre megértettem a film szakmai, technikai mondanivalóját, de kívülálló laikusként is remek szórakozás volt. Egy biztos, szombattól máshogy tekintek egy 6 és 64 kB-os adathalmazra.

artical5607

A filmet követően némi – az egyik társszerzővel történt – diskurzust letudva, kezdetét is vette az est zenei része, melyre egész szép létszám folyt össze időközben. Post-dubstep vagy bass music gyűjtő néven ismert zenékkel kezdődött a zenei alapozás Rubbah-val, hol 4/4, hol tört alapokon, klasszikusokkal megtűzdelve. A „rinyálós” mai „dabtepp” rajongói valószínűleg csalódtak volna, mivel ilyesmit egyáltalán nem hallhattak aznap este, helyette tiszta, true dubstepet. Időközben a modern hiphop és a dubstep kereszttüzéből kinövő grime felé tolódott a zenei paletta, amelyet már a Subculture Revolution csapat állandó mikrofonistája is bőszen támogatott rímjeivel, a hihetetlen módon pörgő szövegelésével rendesen felplusszolva a zenéket. Ezidőtájt csapott be a fent már említett mennykő, mivel erősítés nélkül maradt a buli jópár perc erejéig.

artical5604

A probléma orvosolásától kezdve viszont már csak felfelé ívelt, ívelhetett az éjszaka hangulata. Az újrastartolást követően a Subculture csapat vette át a stafétát jóértelemben vett szélsőséges zenei felhozatal mentén. Leginkább – az egyelőre még csak szubkulturális szinten, de a jövőt nézve egyre szélesebb körben népszerű – hardcore uralta az éjszaka ezen részét. Torzított 4/4-es kickdrumból nem szenvedtünk hiányt. Energikus és jól tombolható zene ez, működött is a táncparketten annak rendje és módja szerint. Nem maradhatott el a drum ‘n’ bass sötét oldala sem, illetve egyéb finomságok sem a sötétebb zenék világából.

artical5642

Valamifajta fura káosz lehetett a levegőben, vagy a sörben, őrülten viselkedett mindenki ezen az estén. Talán a technikába bújt ördög, talán más okozta, nem tudhatjuk… Mindenesetre az összejövetel (egészen máshol, de) vasárnap késődélután látszott csak véget érni. Őrült est és őrült buli volt az biztos, nem kevés gond és meglepetés mentén haladva, a végkicsengés pedig úgy tűnik, mindenki számára szerencsés módon pozitív töltetűvé vált. Köszönjük minden résztvevőnek a kollektív észvesztést!

 

– llkrndsz –

 

Kapcsolódó megjelenések

Vélemény, hozzászólás?

Főoldal Letöltés RSS Facebook Lap tetejére vonal Lap aljára