Fotók és videók a Sárvári Szüret és Terményhálaadási Ünnep eseményeiről

Csaknem egy teljes szombatnyi „fegyverszünetet” kapott ajándékba a gondviseléstől a 2014-es Sárvári Szüret és Terményhálaadási Ünnep a cudar, monszunszerű időjárás időszakának kellős közepén. Így az évszaknak megfelelő őszi napsütésben vonulhattak a jelmezes csoportok, feldiszített mezőgazdasági gépek a színpadi programok helyszínére, a Nádasdy-várba.

IMG_5720.jpg-2

A színes kézműves portékák a várhídtól az aulán keresztül egészen az ötszögű udvarig sorakoztak fel a kis standokon, a tartalmas folklórműsor sorsát viszont nem kockáztatták a szervezők, a hátsó gazdasági épület nagytermében felállított színpadról folyt a muzsika és a tánc. A közreműködők sorát a Sitkei Citerazenekar nyitotta, majd a Cenki Hársfa Néptáncegyüttes lépett fel. Gyönyörű, többszólamú énekdakkamokra épülő ír, skót, angol népzenét hozott a High Street Band az Egyesült Királyságból, Stony Stratford városából.

IMG_5720.jpg-2

A határainkról túlról, Nyárádselyéből érkező hagyományőrző táncosok és a sárvári Néptánckör tagjai közötti szoros érzelmi kötelék a selyeiek színpadi szereplésén is átérződött. A sárváriak, mint házigazdák így fogalmaztak: „Ezen a hétvégén, mi sárvári táncosok csak törleszteni szeretnénk… Lélekben felírt adósságot, időt, törődést, lassan bomló beszélgetések egy-egy fonalát… középkori értelemben vett vendégjogot, ami Selyében természetes…”

A folklórösszeállításban szerepelt még a Szombathelyi Szökős Táncegyüttes, de óriási sikert aratott a zalai Kutyakölykök néptáncalapú showműsora is. A délután folyamán közreműködtek a Regös, a Lövői és a Jurta zenekarok, a szombati szüreti programot pedig a sárváriak jólismert Fröccs Jancsija és zenekara zárta báli összeállításával.

Vélemény, hozzászólás?

Főoldal Letöltés RSS Facebook Lap tetejére vonal Lap aljára