„Felhasználóbarát Honlap” minősítést nyert el a Láthatatlan Sárvár

2012-től az Informatika a Társadalomért (Infotér) Egyesület élteti és működteti tovább a Magyar Tartalomipari Szövetség által létrehozott és sikerre vitt Felhasználóbarát Honlap Minősítést, amelyet idén nagy örömünkre elnyert honlapunk, a Láthatatlan Sárvár is.

LS_FHBHL

Felhasználóbarát Honlap minősítést az a weblap kap, amely a minősítés során a fontossági területek által súlyozott összpontszám 75%-át eléri. A minősítés elnyerésével az oldal tulajdonosa jogosult a Felhasználóbarát Honlap cím viselésére 2 éven keresztül és annak logójának feltüntetésére honlapján vagy más online, illetve offline médiumban, így mától a Láthatatlan Sárvár is büszkén tette ki baloldali menüsávja aljára a „Felhasználóbarát Honlap” logót. 

A minősítés elnyerése mellett egyébként lapunk szerkesztősége megkapta a részletes bírálati lapot, amelyben átfogó módon értékelték az oldalt arculati, tartalmi, ésszerűségi, nyelvhelyességi és egyéb szempontok alapján. Pontokat leginkább egyes menüelemeink egyszerű megtalálhatóságával kapcsolatban vontak le tőlünk az ítészek, de a Láthatatlan Sárvár összességében remekül megfelelt az elvárásoknak. A szerkesztőség számára nagy segítség ez az értő és építő kritika, természetesen törekedni fogunk rá, hogy az ebben foglaltakat megszívleljük, és mielőbb még teljesebbé tehessük a felhasználói élményt. 

• A Felhasználóbarát Honlap logó használatát eddig több mint 120 honlap nyerte el. Köztük található számos magyar bank, az IKEA, a djuice, az Extreme Digital és a Fotexnet weboldala is.

• Az oldalra látogatók számára egyértelmű jelzést ad a Felhasználóbarát logó arra vonatkozóan, hogy a honlap szem előtt tartja a felhasználók igényeit, törekszik számukra hasznos és megbízható információkat nyújtani.

• A minősítés garantálja, hogy a honlap az alapvetően elvárt felhasználói igényeknek megfelel, így látogatói elégedettek lesznek annak tartalmával.

Forrás: http://infoter.eu/

Kapcsolódó megjelenések

Vélemény, hozzászólás?

Főoldal Letöltés RSS Facebook Lap tetejére vonal Lap aljára