Fájdalommentes skorpiócsípés és dobszeánsz az 55. Articalon (fotógalériával)

Múlt szombaton az ígért hideg megérkeztével együtt, szintén az ígértekhez hűen forrósítottuk a Pinceklub hőmérsékletét, ahol a helyi erők bűntársa ezúttal Dave Scorp volt. Emberünk az ország szinte másik végéből, Szegedről utazott át hozzánk, hogy bemutassa, szerinte mi fán terem a kompromisszummentes thrash. A bemutató parádésra sikerült!

artical55l42

A dubstep – az elmúlt időszakban többször taglalt és sajnálatos – elkorcsosulása miatt időről-időre új utakat próbálunk járni az állandó és legfontosabb drum ‘n’ bass csapás mentén, így az elmúlt alkalommal (a szintén teljes presztízsvesztést elszenvedő electro-családhoz köthető) thrash vonalat ütköztettük barátkoztattuk a drum ‘n’ bass minden fajtájával. 22 óra magasságában már dob-basszus felvezetés fültanúja lehetett, aki letért a Pinceklubba. Az érkező a Dub Phizix, a Skeptikal és az Ingredients kiadó közelségébe tartozó előadók zenéire helyezhette kényelembe magát, Llkrndsz által rákészítve az éjszakára.

artical55l06

Az est vonalának építése, aztán némileg keményebb hangvételű dob-basszusokkal folytatódott Phazer keze alatt, aki kicsit a vállalható dubstep felé is kikacsintott. Ezidőtájt már a tánctér is kezdett magára találni, feltelni. Éjjel egy környékén kezdte meg ténykedését az alkalom speckó vendége, azaz Dave Scorp, az Electro Dub Generation színeiben. Kis félelemmel töltött el az electro jelenlegi helyzetét ismerve, hogy mit fog játszani az emberünk, de hamar kellemes csalódás ért, mivel egyetlen mai kommersz-vinnyógos-veretős electro-slágert sem hallhattunk tőle. Helyette sűrű, vérbeli thrash, amit kaptunk, itt-ott 4/4, míg másutt breakbeat alapon. Az általa készített feldolgozások nagy sikert arattak a közönség soraiban, mivel szemmel láthatóan már az első taktusokból felismerte e tételeket a nagyérdemű. Szettjét nagyjából végig masszív tombolás követte. Záró darabként, talán a legismertebb munkájával, a Marilyn Manson féle This is the New Shit átértelmezéssel köszönt el, és koronázta meg műsorát, illetve hálálta meg a közönség csápolását.

artical55l54

Pár Juke és Moombha-jellegű átvezetést követően ismét a drum ‘n’ bass „vizein” eveztünk tovább Llkrndsz hajóján, tovább buzdítva a táncra még nyitott vendégeket. Hálás és kitartó közönség ugrálta magát a zárórába, mikor is még pár morcosabb darab erejéig ismét Phazer vette át a stafétát, hogy végül elégedetten letehessük azt a célegyenesben. Drum ‘n’ bass és thrash remekül megfért egymással az 55. Artical Session alatt, így a fent említett barátkoztatás maradéktalanul sikerült. Köszönet minden résztvevőnek, Scorpnak is, hogy a kedvünkért átszelte az országot, illetve, hogy annyi rövidet megitatott e sorok írójával, rendkívül szimpatikus és jófej emberkét ismerhettünk meg a személyében, ezúton is további sok sikert neki!

– Llkrndsz –

Kapcsolódó megjelenések

Vélemény, hozzászólás?

Főoldal Letöltés RSS Facebook Lap tetejére vonal Lap aljára