Évet zár a Kanona Band is – 2010

2010. december 4-én (szombaton), 17 órától tartja a Kanona Band mára hagyományossá vált évzáró koncertjét a Tinódi Gimnázium sportcsarnokában. A srácok a koncertre 9 új számot tartogatnak fúvós átiratban, emellet persze előkerül néhány régebbi is felturbózott változatban.

kanona_300

Az esten nyerni is lehet! Aki a Kanona Band hivatalos honlapján kitölti a 2010-es kérdőívet és helyesen válaszol a kérdésekre, részt vesz a koncerten tartandó sorsoláson, és izgalmas ajándékokat nyerhet! Bár a sárváriak közül nincs olyan, aki ne ismerné a zenekart, következzen a Kanona-honlapról átollózott bemutatkozás.

A Kanona Band 1998 augusztusában alakult Sárvár város Fesztivál- és Koncertfúvószenekarának 8 tagjából, majd hamarosan kilenc főre emelkedett a létszám. A névválasztás is a kilencet szimbolizálja (a nona szó kilencet jelent). A név változatlan azóta is, jól lehet a létszám már 15 főre bővült.

A zenekar 1998-ban Básti Juli színművésznő születésnapján debütált. Azóta kb. 150 fellépést tudhat maga mögött, melynek nagy részét Sárvár és a környékbeli települések rendezvényei biztosították, többek között szüreti fesztiválok Kőszegen, ünnepi koncert a zalaegerszegi Zsinagógában, különböző bálok (keresztény, pedagógus, stb.), iskolák, közintézmények rendezvényei, vállalatok évfordulós ünnepségei, baráti társaságok által szervezett összejövetelek, partik. Mindezek mellett a csapat visszatérő vendége mind a sárvári, mind a büki Danubius szállodáknak.

kanona_610

A zenekar repertoárja rendkívül széles, megtalálhatók benne a jazz, blues, rock ‘n’ roll képviselőinek legnagyobb slágerei, az 50-es, 60-as évek örökzöld dallamai (foxtrott, jive, szamba, rumba), a 70-es, 80-as évek popzenei sikerei, valamint közismert musicalszerzemények.

Játszottak Bécsben a mentőállomás megnyitóján, Grazban ez Európa-Fesztiválon, ahol egyedüli hazai fellépőként képviselték Magyarországot, és 2004. május elsején Sonntagbergben az Európai uniós csatlakozási ünnepségen.

Nem szabad említésen kívül hagyni azt sem, hogy minden év végén immár hagyománnyá vált koncerttel örvendeztetik meg a fiúk a zeneszerető közönséget.

E 150 fellépés megkoronázásaként került megrendezésre a 2003. nyárvégi jubileumi koncert. Az alkalomhoz illően különleges műsor készült modern fény- és hangtechnikával és pirotechnikai látványosságokkal. Ezek mellett két vendégzenekar fellépése színesítette a programot; a szombathelyi Little Band vidám, könnyed muzsikával szórakoztatta a közönséget, a szintén szombathelyi Isis Big Band pedig nevéhez híven igazi Big Band zenét szolgáltatott. A születésnap után az élet természetesen nem állt meg, a zenekar azóta is számos rendezvényen vett részt, és gőzerővel készül az évadzáró ünnepi koncertre.

A zenekar 2004-ben számos alkalommal kísérte a Sárvári Mazsorettcsoportot is és az együttmüködés eredményeként több fesztiválra és versenyre is meghívást kaptak. 2004 decemberében a Kanona Band évzáró koncertjén nagyon magas pontszámmal elnyerte a magyar Fúvószenei és Mazsorettszövetség arany minősítését.

A Kanona Band honlapja »

Kapcsolódó megjelenések

Vélemény, hozzászólás?

Főoldal Letöltés RSS Facebook Lap tetejére vonal Lap aljára