Erdő költözött a várba – Vas Megyei Vadásznap – 2014

Augusztus 30-án Sárváron, a Nádasdy-várban rendezték meg a Vas Megyei Vadásznapot, ahol az érdeklődők közelebbi betekintést nyerhettek a szakmába, megismerkedhettek az ifjú vadászokkal, a megye vadásztársaságaival, de jó alkalom nyílt tapasztalatcserére is.

A rendezvény a Nádasdy-várban, és a várparkaban zajlott, a vas megyei vadászok szinte az egyész várat belakták… Már a várhídon sorakoztak a szebbnél szebb, vagy éppen finomabbnál finomabb portékákat kínáló árusok. A parkban a terepjáró-bemutató mellett íjászpróbát tartott a Magor Íjász Hagyományőrző Egyesület, de itt lehetett megtekinteni a vadászkutya-bemutatót, vagy az Országos Rendőr-főkapitányság munkakutya-bemutatatóját is.

A vár pinceklubjában képzeletbeli vadászaton vehettek részt a nézők – próbára téve céllövő képességeiket a virtuális lövészeten. Az aulában az általános iskolások Vas Megyei Diana Vadászhölgy Klub gyermekrajz pályázatára érkezett alkotásait állították ki. Az udvaron – az ott folyó előadások mellett – lehetőség nyílt a vadász szakma nélkülözhetetlen eszközeinek megismerésére, kipróbálására. A vár hátsó nagytermében az értékes vadászati trófeagyűjtemény mellett Domonkos Gabriella csontfaragó kiállítása, valamint Szentmiklósi Nagy Kornél fotói, vadász festményei is helyet kaptak. Volt vadásztársaságok közötti főzőverseny is, ahol a vadászok vadételeiken kívül boraikat, pálinkáikat és lövési eredményeiket is összemérhették. Az estét Varga Miklós műsora zárta.

Kapcsolódó megjelenések

Vélemény, hozzászólás?

Főoldal Letöltés RSS Facebook Lap tetejére vonal Lap aljára