Energetizálás dobbal és basszussal — Hatvanadik Artical Session

Hosszabb kihagyás után, az elmúlt pénteken ismét összegyűlhettek a kortárs tánczene rajongói egy kis dob-basszus mulatságra a Pinceklub falai közt, ahol is az aktuális Artical Session találkozója zajlott. Ezúttal a Viper kiadó színeit képviselő Magical Gravity volt a húzónév a helyi erőkön felül.

Az említett helyi erőket ezúttal a nemrég összeállt Raise Spirit kettőse, illetve Llkrndsz jelentette. Az est fő szereplője egyértelműen a tempó lett, azon értelemben, melyszerint a feszes és gyors ütemeket minden fellépő előszeretettel hozta, melyre a közönség végig vevőnek tűnt, ezzel is remek táptalajt adva a hangulat (tovább)fokozásának. Új és régi zenék egyaránt megszólaltak – hidat képezve ezáltal a drum ‘n’ bass történelmében.

A klasszikus dob-basszus taktusokat néhány drumstep oldotta csak az est folyamán. Tételeket felesleges is kiemelni, annyi remek darab szólalt meg összességében. Kettőt azért még is kiemelnék, amelyek igazi bombaként hatottak a parketten. Ezek nem voltak mások, mint Logistics jópár éve megjelent Together-je és a frissiben kijött Charge kiadós, Mampi Swift által elkövetett Gangster. Összességében egy energiadús, pozitív estén lehetünk túl, sok vidám arccal.

Legközelebb november 17-én találkozhatunk majd, amikoris a kanizsai Várunderground csapatát látjuk vendégül, illetve a budapesti Mással hangzók és a balatoni Alkotótábor egyik álladó résztvevője is velünk lesz. Egy zeneileg igazán nyitott összejövetelre készüljetek, ahol a hiphop, drum n bass, a breakz és technoközeli miami bass és a jungle/drumfunk egyaránt szerephez jut majd. Részletek hamarosan.

Kapcsolódó megjelenések

Vélemény, hozzászólás?

Főoldal Letöltés RSS Facebook Lap tetejére vonal Lap aljára