Dr. Bukovinszky Julianna színes világa – gyűjteményes kiállítás nyílt

Már ötödik alkalommal mutatkozott be Sárváron Dr. Bukovinszky Julianna, illusztrátor, írónő, mackógyűjtő. November 13-án pénteken nyílott gyűjteményes kiállítása „Az én világom” címet viseli.

A tárlatot megnyitó Brodszky Péterné rövid áttekintést adott a fogorvosi pályától elinduló kreatív életútról, Bukovinszky Julianna főfoglalkozása mellett ugyanis elmélyedt a gyógynövények világában, majd saját alkotó közvetítésével, rajzok, versek formájában juttatta el a füvek ismeretét a legifjabb korosztályokhoz.

A Folyosó Galéria falain kiállított színes illusztrációinak inspirálói gyakran saját páciensei voltak. Egy-egy karakteres arcot, tekintetet igyekezett képeivel is megragadni. A grafikák, akvarellek témáikat tekintve is változatosak: a meseszereplőktől, állatfiguráktól kezdve a portrékon át egészen a szakrális vonatkozású motívumokig mutatják meg egy sokoldalú személyiség jegyeit, az ő saját világát… Az illusztrációkon kívül régi családi fotókat is láthatunk a kiállított darabok között, a megnyitón pedig lehetőség  volt megvásárolni, dedikáltatni az írónő meséskönyveit is.

A kiállítás 2015. december 8-ig látható a Nádasdy-vár Folyosó Galériájában, naponta 10–18 óráig.

Kapcsolódó megjelenések

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Főoldal Letöltés RSS Facebook Lap tetejére vonal Lap aljára