Dolmány Gábor kiállítása

A Nádasdy-vár Művelődési Központ és
Könyvtár szeretettel meghívja
Önt és barátait

2011. június 10-én,
pénteken 17 órára
a művelődési központ
Folyosó Galériájába

Dolmány
Gábor

autodidakta festő
és grafikus

kiállításának megnyitójára.
A kiállítás megtekinthető július 3-ig
naponta 10–18 óráig.

A kiállítást megnyitja
Dénes József
tanár.

Dolmány Gábor

(Sztálinváros, 1957. december 16.)

Fejér megyében, Mezőfalván gyermekeskedett. Kedvenc időtöltése a rajzolás, festés és szobrászkodás, a technikák kipróbálása és elsajátítása.Tanulmányai során nagy hatással volt rá általános iskolai és gimnáziumi rajztanára is. Szülei, rokonai, hozzáértő családtagjai támogatták, bátorították, segítették alkotói szárnypróbálgatásait.
1982-ben szerzett agrármérnöki diplomát a Gödöllői Agrártudományi Egyetemen. Munkája hozta a Velencei-tó partjára, Agárdra, ahol közel harminc éve él családjával. Munkája kapcsán alkalmazott grafikával (emblémák, logók, arculatok) is foglalkozott.
1999-től fogott bele ismét az aktív festésbe, akvarellek készítésével. Kiteljesedésében segítette rokona és mentora, Imre Gábor festőművész, aki nagymarosi nyaralójában gyakorta szervezett családi festőtábort, ahol a táj mint téma is adott volt.
Festészetében a természethű ábrázolás a domináns, melyet a harsány paletta jellemez. A tájképek és a csendéletek mellett a figurális ábrázolás felé is hajlik. Technikája az akavarell és az akril. Előszeretettel használja még a pasztellt és a színesceruzát is.
Szoros sárvári kötődése van, itt él nővére, Dénesné Dolmány Ágnes és családja.

Egyéni kiállítások:

2002. és 2005. Gárdonyi Galéria, Gárdony

Akvarell papÌron 10x19cm, 2009

Kapcsolódó megjelenések

Vélemény, hozzászólás?

Főoldal Letöltés RSS Facebook Lap tetejére vonal Lap aljára