Dinasztiák Születése – Új időszaki kiállítás a Nádasdy Ferenc Múzeumban

A sárvári Nádasdy Ferenc Múzeum új időszaki kiállítása három arisztokrata család születése kapcsán mutatja be Magyarország 16. századi történelmének mindennapjait. A kiállításhoz számos magyar múzeum kölcsönzött műtárgyakat. A legnagyobb szenzáció ezek közül Sylvester János Újtestamentum fordítása, amelynek egyetlen hazánkban fellelhető példányát tekinthetik meg a látogatók.

dianasztiak

Három magyar arisztokrata család, a Nádasdyak, Pálffyak és Esterházyak sorsának nyomon követése a célja annak a kiállítás sorozatnak, amely 2010. október 3-ig tekinthető meg a sárvári Nádasdy Ferenc Múzeumban.
A kiállításon nemcsak az arisztokrata családok történetét ismerhetik meg a múzeum látogatói, hanem betekintést kaphatnak az akkori mindennapi élet eseményeibe is.

A kiállítás több olyan műtárgyat is bemutat, amit eddig a nagyközönség nem láthatott. Egy 18. századi kéziratos családfagyűjtemény a koraújkori Magyarország nemesi családjait mutatja be. Kinyitott oldalán mindenki maga tanulmányozhatja a Nádasdy család középkorban kezdődő történetét.

Kapcsolódó megjelenések

Vélemény, hozzászólás?

Főoldal Letöltés RSS Facebook Lap tetejére vonal Lap aljára