Bärbel Dieckmann és Rosemarie Szalay kiállítása a Galeria Arcisban

A sárvári Nádasdy-vár Művelődési Központ és Könyvtár tisztelettel meghívja Önt és barátait 2015. július 5-én (vasárnap) 11 órára a sárvári Nádasdy-vár Galeria Arcis kiállítótermébe Bärbel Dieckmann szobrászművész és Rosemarie Szalay festő- és szobrászművész kiállításának megnyitójára.

Koreanerin_610

Köszöntőt mond Dr. Dénes Tibor nyugalmazott polgármester, a kiállítást megnyitja Kőrösiné Dr. Merkl Hilda irodalomtörténész.
A kiállítás megtekinthető 2015. augusztus 2-ig, hétköznap 10–17 óráig, szombaton 9–13 óráig.

Rosemarie Szalay – Házas, három gyermek édesanyja. Tanulmányokat folytatott Stendalban, Volkmann és Jost festőművészek keze alatt, ahol elsajátította az akvarellel, az olajjal, a pasztellel való munkát, a linometszést és a rézkarckészítést. Marburgi tanulmányai során aranyművességet és fotográfiát tanult mesterétől, a festőművész, Hlynowskitől. A főiskolát Pforzheimben végezte, a mintázást Jain Pier Morlais-től tanulta. Tagja a Pforzheimi Művészeti Műhelynek, dolgozik magasnyomás technikával, mélynyomástechnikával, kevert mélynyomás technikával, alumíniumfólia technikával cinkkel és akrilltechnikával fával. Kiállításai voltak Bad Wildbadban, Pforzheimben és Magyarországon. Eddigi értékesített munkái megtalálhatók magángyűjteményekben, gyárakban, bankokban, szanatóriumokban, hotelekben, iskolákban, önkormányzatoknál. Emléktáblákat, emlékköveket készített az 1956-os magyar forradalom és szabadságharc 50. évfordulója alkalmából. Képeiről, nyomatairól és plasztikáiról azt vallja, öröm és anyag találkozásából fakadnak. A nézőnek egyedülálló inspirációkat és ötleteket közvetítenek.

rosemarie_610

Bärbel Dieckmann Bildhauerin – A berlini születésű művésznő a németországi Bielefeld Főiskolán végzett vizuális kommunikáció és szobrászat szakon. Ezt követően 1991-től 1994-ig szobrászatot, kőfaragást kezdett tanítani a kaiserslauterni mesteriskolában. Miután 1993-ban hármas első díjat nyert egy művészeti / építészeti versenyen (Kreishausneubau Bad Schwalbach), és később bekerült a Darmstadtadti Szecesszió Egyesületbe, szabadúszó művészként Berlinbe költözött. 1994-ben elnyerte a Burg Giebichenstein Halle Gustav-Weidanz-díját. Bärbel Dieckmann állított már ki az Amerikai Egyesült Államokban, Kínában, Németországban, Olaszországban, Hollandiában, Ausztriában, Franciaországban és Magyarországon, munkái számos nyilvános gyűjteményben és köztéren megtalálhatók különböző országokban. A sárvári kiállításon tettenérhető a rá jellemző európai térfelfogás és mitológia, de a nyugati és keleti kultúra között húzódó feszültség is megjelenik bronzszobraiban.

Kapcsolódó megjelenések

Vélemény, hozzászólás?

Főoldal Letöltés RSS Facebook Lap tetejére vonal Lap aljára