AZK-metalest – fellépnek: Decaying Incest, Éjfény, Animid Effect

 Igazi metálos kényeztetés várja a kemény műfajok híveit október 12-én az AZK-ban, a vár Pinceklubjában. Vendégünk lesz a Decaying Incest, akik már nem először látogatnak Sárvárra, tavaly szeptemberben a Halorral muzsikáltak közösen, ezúttal a veszprémi Éjfénnyel és az örvényesi Animid Effecttel térnek vissza, és ismét várják Sárvár és környéke hűséges metalarcait.

Dátum: 2012. október 12. (pé), 21:00
Helyszín: Sárvár, Nádasdy-vár, Pinceklub
Belépődíj: 800,- Ft 

Nézzük részletesen, kik fognak zúzni pénteken!

Decaying Incest

Baráti zenéléssel kezdtük pályafutásunkat, három haver már jóideje latolgatta, hogy alapít egy zenekart, hosszadalmas kínlódások után ez össze is jött. Egy kis omladozó garázsban kezdtük el a saját számok gyártását az akkori felállásban (Gulyás Tamás, Horváth Balázs és Balázs testvére Tamás). A zenekar 2005 nyarán érte el a megalakuló formációját. 

Pár koncert után átestünk egy basszusgitáros-váltáson, ekkor jött képbe Szennik Gábor (nagyon sok stílusban bizonyította tehetségét), aki a kész számok hallatán azonnal be is szállt a zenekarba. Még 2005 végén Jakab Tamás elhagyta a zenekart, ekkor szállt be Horváth Zsolt énekesként. 2010 év végén Szennik Gábor basszgitáros magánéleti változások miatt elhagyni kényszerült minket, ezúton is köszönjük neki munkásságát, sok jó buliban volt részünk! Így Horváth Zsolt énekes visszatérhetett eredeti hangszeréhez, a basszusgitárhoz az éneklés mellett. Jelenleg ebben a formában járjuk a koncerthelyszíneket, és zenélünk annak aki meghallgat minket.


 

Éjfény

“…számtalanszor kérdezték már meg, miért is ez a nevünk. A válasz roppant egyszerű, ez tökéletesen kifejezi azt a kettősséget, amit mindannyian a sajátunknak érzünk. Olyan ösztönös, zsigeri zenét szerettünk volna mindig is csinálni, ami az “egyik pillanatban simogatja, kényezteti az embert, a következőben pedig letépi a fejét”! Ami lágy, finom és kedves, ugyanakkor dühös, elkeseredett és agresszív! Eleddig még senki nem tudott konkrét stílust ránk húzni, de nem ez a cél. Ezek vagyunk, ezt szeretjük. Leljétek benne örömötöket!”

Zsigeri, mélyre hangolt, tekerős de dallamos hömpölyködés, rossz arcok, gyermeki lelkek és sok wákákákáthing! A zenekar érdeklődési köre: Szélesterpesz, villanygitár, magascé, hosszú haj, csajok, light cola, rákenroll és Maylo a mötálbigli…


 

Animid Effect 

2009-ben rögzítik első, Ezen a földön, ebben az Életben című albumukat, miközben sokfelé koncerteznek, de még mindig nem annyit, amennyit szeretnének. Ugyenezévben megpróbálnak útjára indítani egy fesztivált az örvényesi strandon, Metálterror néven. 2010-ben hivatalosan is megjelenik a zenekar első lemezét, a hír a megyei sajtóban, a Naplóban is napvilágot lát.

A lemezbemutatón teltházas koncertet adnak. A lemez egyre több helyen, nagyrészt online felületeken kap kritikát, a szakma túlnyomórészt pozitívan bírálja a hanganyagot. Pécsett,a Periszkóp Rádióban rendszeresen játsszák a számokat. Nyáron új tag lép a színre: szinti- és samplertémáival Balogh Márton támasztja meg az AE könnyűnek nem mondható pilléreit. Nekiállnak az új lemez rögzítésének a pesti Zebulon stúdióban. Kapnak egy vendég-közreműködői felkérést a Moby Dickes Smicitől, másik projektje, a Bloody Roots turnéjának veszprémi állomására. Meghívást kaptak a Cadaveres lemezbemutatójára, Székesfehérvárra is. „Ez a mindenünk.Ezért élünk.Áldozatokat hoztunk, és valószínűleg hozunk is még azért, hogy ez a kis világ, amit itt magunknak megteremtettünk, továbbra is fennmaradjon, és eljusson másokhoz is.”

 Facebook-esemény »

Vélemény, hozzászólás?

Főoldal Letöltés RSS Facebook Lap tetejére vonal Lap aljára