AZK – Hazai Pálya #1 – Atakám, Lost Dreams, Mexacito

Időpont: 2012. március 31. (szo), 21h • Helyszín: Sárvár, Nádasdy-vár Pinceklub • Belépő: 500,- Ft

HP_header_1

A Hazai Pálya az Aternatív Zenei Klub új sorozata, a helyi és helykörnyéki zenészek, zenekarok „szakszervezeteként”, terv szerint havonta jelentkezik majd a szokásos sor-AZK-k mellett, soronkívüli koncertekkel. Az első adás fellépői a sárvári Atakám, a félig sárvári, félig répcelaki Lost Dreams és a répcelaki Mexacito. A sárvári koncertlátogatók így havonta eggyel több alkalommal járhatnak le a klubba, a bandák pedig sokkal szorosabbra fűzhetik a kapcsolatukat a helyi közönséggel. Mindenki jól jár! 

 


 

Atakám (Sárvár) – Az Atakám a Sárvári Zene rovatunkban

Az Atakám neve Sárváron és környékén már ismert. Alázattal és hitellel játsszák a Black Sabbath ismert és kevésbé ismert zenéit, elsősorban – de nem kizárólag – a Dio-korszakból. Szabó Kriszti énekesnő természetes, erőteljes hangja kimozdítja a dalokat a megszokott környezetükből, és újraértelmezi őket. Fennállásuk óta először fogtak saját dal szerzésébe, amelynek már lázasan zajlanak a próbái.

nyarej2011_51

A felállás:

Szabó Krisztina – billentyű, ének
Szarka Sándor – basszusgitár (ex-95-ös körzet, ex-Smith and Wesson, ex-Fusion Point, Konkoly)
Molnár Sándor „Saci” – gitár (ex-95-ös körzet, ex-Smith and Wesson, ex-Fusion Point, Konkoly)
Horváth István „Jandó” – dobok (ex-Dandies, ex-A Gátnál)

Az Atakám reglapja a Sárvári Zene rovatunkban »

 


 

Lost Dreams (Sárvár, Répcelak) – a zenekar a Facebookon

„…A srácok muzsikája valahol a heavy és a thrash metal határán mozog a műfajok magyaros ízeivel fűszerezve. A ritmusszekció nagyon erős és megbízható, a sárvári Csizmadia Gábor a banda legfiatalabb tagjaként húzza a bőgőt, Chlebik Laci pedig olyan vehemenciával és tudatossággal dobol, ami nem mindennapi az amatőr szcénában. A magyar nyelvű szövegek hangsúlyaira folyamatosan rímel a lábdob, a gitárriffek vaskosak, úgy szaggatnak, mint a ’90-es évek nagy úttörőinél, leginkább az Akela hatása kitapintható.

A Lost Dreams legnagyobb érdeme az a sugárzó tisztelet, amellyel a metal muzsika felé viseltetnek. Ez teszi puritán és karakán módon hitelessé, amit csinálnak. Ahogy az Akela esetében, náluk is azt érzem, azzal az egyszerű, komplikációktól mentes hozzállással csinálnak nagyszerű dolgot, amely nem világmegváltásra törekszik, csak keményen kipakolják, amijük van.…” – Láthatatlan Sárvár

Nem is annyira elveszett álmok – interjú a Lost Dreams-szel »

 


 

Mexacito (Répcelak) – A zenekar honlapja

Felállás: Kovács ‘Kolega’ László – bass
Nagy ‘NagyLa’ László – vocal
Paál ‘Pazoo’ Zoltán – guitar
Takács ‘Szaker’ Péter – drums
Zalka ‘Dave’ Dávid – guitar

mexa_615

A Mexacito honlapja »


 Tudjunk egymásról! Jelöld vissza a részvételed a Facebookon itt

Kapcsolódó megjelenések

Vélemény, hozzászólás?

Főoldal Letöltés RSS Facebook Lap tetejére vonal Lap aljára