AZK – Grand Mexican Warlock, Apey and the Pea, Slide Away – 2015.02.13.

Dátum: 2015. február 13. (péntek) • Helyszín: Sárvár, Nádasdy-vár, Pinceklub • Fellépnek: Grand Mexican Warlock, Apey and the Pea, Slide Away • Belépődíj: 1000,- Ft • Kapunyitás: 20:30, (pontos) kezdés: 21:00 • A koncert létrejöttét a Cseh Tamás Program támogatta..

apey_FB

Grand Mexican Warlock

grand-mexican-warlock

A furcsa nevű zenekart az ex-Idoru dobos, Szabó Laci hívta életre 2008 nyarán, olyan társakkal kiegészülve, mint Mohácsi Matyi basszusgitáros (Shell Beach, ex-Idoru), Reich Tamás gitáros (Subscribe), valamint Somló Dani dobos (Esclin Syndo). Majd’ egy év telt el, mire megtalálták a megfeleloő énekest, Bodóczy Zoltán (Undos) személyében, aki a My Small Community-ből lehet ismerős, illetve csatlakozott Hegyi Áron billentyus (Jazzékiel). Az első életjelet 2009 novemberében adták, amikor két demót töltöttek fel a Myspace-re, majd röviddel ezután, decemberben a Dürer Kertben debütáltak, a Turbo és a Fish! vendégeként. A szakma rögtön egy új “supergroup”-ról beszélt, akik valamiféle progresszív, pszichedelikus rockot játszanak, nem is akárhogy. 2010-ben többször megfordultak Budapest nívós klubjaiban, koncerteztek vidéken, illetve sikerült bekerülni néhány nyári fesztiválra is, annak ellenére, hogy ezidőtájt még nem volt nagylemezük. Időközben kijött az igen merész első videóklip is, a We Disappear című számra.

Egy évvel az első koncert után, 2010 december 16-án a MamaZone gondozásában megjelent az Aeons címet viselő első album, amely fordulópontnak tekinthető a zenekar életében. A kicsit sem szokványos, hosszú és merész lemez minden várakozást felülmúlt, a közönség és a szakma részéről egyaránt kiemelkedő figyelmet kapott. A 2011-es évet új lendülettel kezdte a zenekar, sikerült kinőni az előzenekari státuszt, erre ékes példa a márciusi lemezbemutató koncert a Szikrában, ahol már saját vizuállal és koncepcióval álltak színpadra, szépszámú közönség előtt, majd áprilisban részt vettek az MR2 Akusztik felvételén is.

A nyár számtalan fesztiválkoncerttel telt, szeptemberben pedig a Life Of Agony-ból ismerős Keith Kaputo-val adtak sikeres koncertet a Dürer Kertben. Majd a gitáros poszton történt váltást követően – Reich Tamás helyét Maksi Csaba vette át – az őszi-téli fővárosi és vidéki klubkoncertekkel egyidőben előrukkoltak egy a zenekartól kissé idegen rap-nótával is, Pálinkás Tamás, az Isten Háta Mögött frontemberének közreműködésével. A 2012-es évet egy 12 állomásos országos turnéval kezdték, majd a nyári időszakban a legtöbb hazai fesztiválra is meghívást kaptak. 2012 novemberében hat állomásos európai turnén vettek részt az ausztrál Alithia zenekar kíséretében, majd 2013 tavaszán újabb, 3 hetes európai turné következett a szintén ausztrál Greenthief zenekarral. A Grand Mexican Warlock második nagylemeze 2014 márciusában jelent meg Hell Sweet Hell címmel, az album első dalához forgatott videóklip itt található:

Apey and the Pea

apey-and-the-pea

Az Apey & the Pea 2009 végén alakult a Neck Sprain, a Trillion és a már feloszlott Kelly Hits the Blue Sky illetve a Remembering the Steel (Pantera tribute) énekesének, Áron Andrisnak (Api) a szolo projectjéből átalakuló Stoner, Grunge trioja, ezenkívül még tagok Prepelicza Zoltán (Wrong Side of the Wall, ex-Superbutt, ex-Remebering the Steel), Makai László (The Last Charge, ex-Superbutt, ex- Remembering the Steel). A zenéjükre leginkább jellemző stoner, blues elemek a 90-es évek harmóniáit elevenítik fel két szólamú “seattle-i” hangzású énekeikkel.

A zenéjük alapköveiben azonban érzékelhető a sludge, a groove metal, illetve a lassú doom vonal is mely legnagyobb hatásaiktól származik mint pl Pantera, Down, Crowbar, Black Sabbath. A trió debütáló két számos lemezelőzetese “Better Maxi” néven lett meg jelentetve az interneten 2010. június 26-án. Ezután egy évvel később 2011. március 14-én jelentették meg az öt számos “The Day Ends” című anyagukat. Az utolsó koncertet 2011. augusztusában adták a Dürer kertben Keith Caputo előtt, ezután Api Londonba költözött. 2012. júniusában ismét visszatért Magyarországra, így egy év hallgatás után a zenekar ismét összeállt. Napjainkra a zenekar az egyik legérdekeltebb stoner banda lett a magyar undergroundban. 2012 nyara után a csapat erőteljesen elkezdett dolgozni az új anyagán melyet “Devil’s Nectar”-nak kereszteltek.


2013. február 8: Indul a “JESUS SMOKES FROM OUR BONG” 14 állomásos országos és külföldi turné mely május 11-én ért véget a Dürer kertben. Június elején a zenekar megosztotta az első hivatalos videoklipjét mely a “Judas” c. számra készült. 2013. június 13-án megjelent a “Devil’s Nectar” 9 számmal.
Tagok: Áron András (Neck Sprain, Trillion, Apey) – gitár, ének Prepelicza Zoltán (WSOTW, ex-Superbutt) – basszusgitár, vokál Makai László (Last Charge, ex-Superbutt) – dob

Slide Away

A Slide Away ösztönös rock zenét játszik, a recept mit sem változott a hetvenes évek óta: hangos és torz gitárok keverednek dallamos énekkel, itt-ott egy kis akusztikus betéttel, csakhogy a pillanatnyi nyugalom után ismét letéphesse fejünket a következő riff. Ha a Slide Away hallgatása közben olyan zenék jutnak eszünkbe, mint a Lynyrd Skynyrd, Led Zeppelin, Thin Lizzy vagy a Black Sabbath, az egyáltalán nem meglepő.


A koncert létrejöttét a Cseh Tamás Program támogatta.

Kapcsolódó megjelenések

Vélemény, hozzászólás?

Főoldal Letöltés RSS Facebook Lap tetejére vonal Lap aljára