AZK-Évnyitó – A Gátnál, Ricsárdgír, Anonym Project koncertek

Időpont: 2012. január 13. (pé), 21h •
Helyszín: Sárvár, Nádasdy-vár Pinceklub •

Belépő: 800,- Ft

AZK-Evnyito_2012

A 2012. évet három zenekar nyitja meg az AZK-ban. Újraalakulása óta először játszik a Pinceklubban az A Gátnál, akik valószínűleg a hamarosan összeálló új lemez Szamártej című számához készült klipjük premierjét is megtartják január 13-án. Az X-Faktor klipversenye kapcsán országos ismertségre is szert tett szentendrei Ricsárdgír azt az avantgard hozzáállást képviseli a zenében, amelyhez hasonlót utoljára a Balaton, a Bizottság, vagy a többi underground hősnél éreztünk. A sort a szintén új lemezén dolgozó mosonmagyaróvári Anonym Project zárja.


A Gátnál (Sárvár) – http://facebook.com/agatnal

Bíbor Kacsa – ének, Fiatal Kutya – basszus, Homoki Fóka – gitár, vokál, Suhogó Páva – dobok, Tüzes Borjú – kísérőgitár

gatnal2012_610

A Gátnál 1999-ben adta első koncertjét, azóta jónéhány változáson esett át. Első, „Tilos minket riasztani, ha…” című lemezük elkészülte és a 2004-es Sziget fesztiválos koncert után alvóba helyezkedtek, majd a 2010-es PEN-Tehetségkutató időszakában kezdtek újra ébredezni, és új szakácsokkal újraírni az általuk kácsmáknak hívott zenei főzet receptjét.

Aktív dalszerző időszakukat élik, lassan összeáll az új lemez anyaga, amelyről az egyik dalhoz, a Szamártejhez készülő videoklip minden remény szerint az AZK-Évnyitón játssza premierjét a koncert előtt. Egyben a megújult formáció első koncertjét is jelenti a január 13-i.


Ricsárdgír (Szentendre) – http://facebook.com/ricsardgir

Mártondani – gitár, ének, Paál László – billentyűk, Zsirai Andris – basszusgitár, Németh Balázs Kristóf – dobok

ricsaardgir_610

2007-ben alakultunk vagy 2006-ban. 2009-től jobbak vagyunk, mert beszállt a Laci és a Bali (a jóképű szintetizátoros és a sármos videoművész). Eredetileg egy göndör hajú fiú kertjében léptünk volna csak fel, akit Dzsdzs-nek hívnak. Hogy miért ez lett a zenekar neve? Ezzel röviden egy kínai mondással válaszolnék: Sose fújd a szelet, míg az arcod a fejeden van.

Sok énekeslány fordult meg Ricsárdgír mikrofonja előtt. Mindegyik gyönyörű és tehetséges volt. Itt volt nekünk P.Alma, E.Eszter, V.Kriszta, O.Enikő, A.Réka. Sajnálatos módon ezek a lányok úgy szétszéledtek, mint abban a híres svéd rajzfilmben, ahol valami zsiráfon utazott az egér.
Állandó vendégünk lett Szentendre dívája, a mindig vidám Deák Edina, és a Sickpicnic zenekar billentyűse, a kismarosi fenegyerek, a Hoffmantamás Boldi.
Menedzserünk a magyar Thor, Pacsika Máté, akinek jelszava: Addig üsd a hasamat amíg meleg.


Anonym Project (Mosonmagyaróvár) – http://www.anonymproject.hu

Holdosi Zsolt – gitár, ének, kaossilator, Páli Dezső – basszusgitár, Révész Tamás – dob, vokál, Finta Zsuzsanna – hegedű, vokál

anonym_610

A mosonmagyaróvári Anonym Project beteg és őrült Therapy?-ja olyan zene, amit ritkán hallani Magyarországon. Irónia, érzékenység, Cure-ízű depresszív mélységekbe táncoló karcos szövegek, fejleszakító rocktrió-hangzás, szinte nem is sugárzó, hanem égető jelenlét a színpadon. Holdosi Zsolt az évtized egyik legbeszippantóbb frontembere. A zenekar állásfoglalása a koncertjeiken egyértelműen látszik: a színpadról minden fellépésük alkalmával zubog lefelé az energia, az elhivatottság és a dac.
A kezdetben városi és városkörnyéki rendezvényeken fellépő zenekar egy 2008-as győri tehetségkutató különdíj-esője, némi vendégzenekaroskodás, majd a 30Y 2009-es turné-előzenekari státusza révén kitört korábbi lehetőségei szűk keresztmetszetéből – többek között Győr, Sopron, Szombathely, Pécs, Keszthely, Kapolcs és Sárvár érintésével bejárta a Dunántúlt.

Egy tizenegy dalos promóciós lemez, két házilag készült, videoklip, két 30Y-nal közösen felvett dal és évi közel harminc koncert után 2009 novemberében jelent meg szerzői kiadásban első hivatalos nagylemezük, az Alles Positive. Legújabb klipjük Shop stop című dalukhoz 2011 januárjában jelent meg.


Tudjunk egymásról! Jelöld vissza a részvételed a Facebookon itt: 

Kapcsolódó megjelenések

Vélemény, hozzászólás?

Főoldal Letöltés RSS Facebook Lap tetejére vonal Lap aljára