AZK – Electric Blues Circus és Voler Mouche koncertek

Dátum: 2011. október 14., kapu: 21:00

Helyszín: Sárvár, Nádasdy-vár, Pinceklub
Belépődíj: 1000,- HUF


ELECTRIC BLUES CIRCUS (A)

EBC_610

Az Electric Blues Circus formáció zenéje a blues, a pszichedelikus muzsika és a funk különleges keveréke. Az együttest nem lehet beállítani az átlagos blueszenekarok sorába, annyira sok féle egyéb hatás érvényesül náluk. Pedig a sajátos merész és vad stílusuk bázisa valóban a blues, de olyan könnyedén elkanyarítják a történetet az underground, vagy a pszichedéliák irányába egy-egy afrikai ütemsorral, egy-egy technikás átkötéssel, hogy a közönség egy féktelen utazáson érezheti magát. Húzós rocktémák, durva részek váltják egymást, hogy aztán olykor átússzon a zene valamiféle mélységes nyugalomba.

Az EBC meghatározhatatlan változatosságot képvisel, tagjai mindannyian aktívan zenélnek más formációkban is a reggaetől a jazzen át a punkig, vagy az improvizatív műfajokig bezárólag.

Electric Blues Circus a myspace-en »


VOLER MOUCHE (H)

VM_uj_610

2005. Miski Ádám megalapítja az elektronikus live-act formációt, ének-gitár-hegedű-szintetizátor/sampler hangszeres felállásban. 2008. A Live Act formáció zenekarrá növi ki magát. Új szerzőtársak érkeznek Szarvas Péter gitáros és Bánovics Attila szövegíró személyében. 2008. augusztus. A Voler Mouche nagysikerű bemutatkozó koncertet ad a Savaria Történelmi Karneválon. 2008. november. Új énekesnő Korponay Zsófia és Sávoly Péter dobos csatlakozik a zenekarhoz. 2009. Hangfoglalás turné és a Violet Rainbow c. lemez felvétele. 2010. április. A Mediawave Fesztiválon debütál az új basszusgitáros Scheer Milán. 2010. szeptember. MR2 Akusztik felvétel a Magyar Rádió 8-as stúdiójában. 2010. október. A zenekar első külföldi turnéja Brüsszelben. 2010. november. A Voler Mouche elektronikus felállásban (elektronikus dobok) dolgozik, az új énekesnő Kiss Flóra az A 38-on lép először színpadra a zenekarral.

Az impressziókra épülő zene, amit játszunk a „gép” és az ember együttműködése, a (nu) jazz, lounge, bossa-nova és más elektronikus zenei stílusok kompozíciója, ami merítkezik a klasszikus és a kortárs zenékből egyaránt.

Voler Mouche a myspace-en »


Facebook-esemény itt »

Kapcsolódó megjelenések

Vélemény, hozzászólás?

Főoldal Letöltés RSS Facebook Lap tetejére vonal Lap aljára