AZK – Creepingdeath, Reckless Roses, Good Time Boys

Dátum: 2015. december 18. (péntek) • Helyszín: Sárvár, Nádasdy-vár, Pinceklub • Fellépnek: Creepingdeath (Metallica-tribute), Reckless Roses (Guns ‘N’ Roses-tribute), Good Time Boys (Red Hot Chili Peppers-tribute) • Belépődíj: 1000,- Ft • Kapunyitás: 20:30, (pontos) kezdés: 21:00

tribute_FB_786x296

Creepingdeath (Metallica-tribute)

A Creepingdeath Tribute 2006 második felében alakult. A zenekar négy tagja alakulás óta együtt van. A felállás ugyanaz mint a Metallica-ban. A banda repertoárja a Metallica első öt albumának dalaiból áll össze.

creeping_band

Tagok: Horváth Ottó (dobok), Szabó Péter (ének, gitár), Sárvári Péter (basszus), Szijártó Győző (gitár)

Reckless Roses (G’N’R-tribute)

A történet 2012 májusában kezdődött. Valódi történet, valódi emberekkel, valódi drámákkal, örömkönnyekkel, olykor kudarcokkal, sikerekkel, koncertekkel, élményekkel. 2012-ben nem tűnt bölcs döntésnek egy újabb Guns n’ Roses tribute zenekart alapítani Magyarországon, hiszen akkor tájt legalább 5 GNR tribute működött idehaza. A Reckless Roses mégis megalakult, amolyan igazi „fejjel a falnak” mentalitással. A zenekarnak még a közeli barátok sem jósoltak hosszú karriert, hiszen a csapat valóban a nulláról indult kapcsolatok, ismeretség, managerek és szervezők nélkül. A kérdés jogosan merült fel és akkor még senki sem tudott egyértelmű választ adni rá: „Mi újat tudtok Ti mutatni ebben a műfajban?”

11230219_759921804116482_1497137273321838571_n

A banda az eltelt három év alatt nem csupán létjogosultságát, igazolta, de első saját száma is megjelent 2015 márciusában, és még ugyanabban a hónapban el is kezdtek dolgozni a hozzávaló videóklipen. A forgatás a helyszíne az Debreceni Roncs Bár volt, ahol maga Duff McKagan is játszott 1 évvel korábban. A felvételnél a zenekar segítségére Borbély Tamás, és professzionális csapata állt két hosszú, mozgalmas napon keresztül. A zenekar első sajátszámos videóklipjét 2015 júniusában publikálta. És a történet folytatódik… (További részletek itt »)

 

Good Time Boys (RHCP-tribute)

A zenekar 2005 tavaszán alakult egy baráti társaságból, akik az mz/x, fish!, insipid zenekarokban játszva ismerték meg egymást, zenéltek, szórakoztak stb. együtt. Az első koncertünk –bár nagyképűen hangzik, mégis igaz- még abban az évben a VOLT fesztiválon VOLT kb 1500 ember előtt. A koncertrutin ellenére mindenki be volt szarva, hisz nem volt kicsi a feladat: visszaadni egy RHCP-koncert fílingét!

rhcp

Azóta is törekszünk rá, hogy ne a számok stúdió-változatait, annak hangról hangra lemásolt változatait játsszuk, hanem a koncertjeik improvizatív, kötetlen, energiával teli vonalát a saját eszközeinkkel reprezentáljuk. Repertoárunk felöleli gyakorlatilag az egész életművet, de nyilván a klipes slágerek kerülnek túlsúlyba a koncerteken, hisz nem akarjuk, hogy fejbe dobjanak (mégegyszer!?) minket sörösüveggel!

 


A koncerttel pályáztunk az NKA Zenei Kollégiumának támogatására.

NKA_logo_2012

Kapcsolódó megjelenések

Vélemény, hozzászólás?

Főoldal Letöltés RSS Facebook Lap tetejére vonal Lap aljára