Az őskorba repít vissza az Időcsiga – kiállításmegnyitó a Nádasdy Múzeumban

Megnyílt a Nádasdy Ferenc Múzeum új időszaki kiállítása. Az Időcsiga a legújabb régészeti ásatások és leletek segítségével írja újra Vas megye őskorát. A kiállítás május elsejéig megtekinthető.

idocsiga_615

Komoly érdeklődés mellett nyitotta meg új kiállítását a Nádasdy Ferenc Múzeum. Két hónapig látogatható a számos új leletet, és eredményt bemutató tárlat. Az Időcsiga. Újabb eredmények Vas megye őskorának kutatásában című kiállítást Ilon Gábor régész, a Magyar Nemzeti Múzeum munkatársa ajánlotta minden érdeklődő figyelmébe. Kiemelte, hogy egy több éves munka eredményét láthatják a múzeum vendégei. Több, az elmúlt évek során előkerült lelet a nemzetközi kutatások figyelmét is felkeltették. A kiállítás a Nemzeti Kulturális Alapprogram támogatásával valósult meg. A vándorkiállítás első állomása a szombathelyi Savaria Múzeum volt, majd onnan Körmenden építették fel a tárlatot. A sárvári kiállítás is különleges, hiszen egy vár adja meg az alaphangulatot.

A tanulságos kiállításmegnyitót jó hangulatú beszélgetés követte a kiállítótérben és a múzeum dísztermében. A kiállítás témájához illően a múzeum nem zserbóval várta vendégeit, de hasonló finomságokkal, tejfölös kenyérrel és lecsókolbásszal.

A következő hetek során bemutatjuk a legérdekesebb leleteket, melyeket a valóságban is érdemes megtekinteni. Több alkalommal pedig a kiállítás megálmodója, szakmai kurátora Farkas Csilla is várja majd az érdeklődőket.

A kiállításhoz tartalmas és szép kivitelű katalógust is készítettek a régész munkatársak. Az ifjú régészeket pedig izgalmas kalandozásra hívja a gyermekfoglalkoztató füzet.

Érdemes tehát betérni a következő hetekben a Nádasdy Ferenc Múzeumba, hiszen az Időcsiga egy izgalmas, élettel teli korszakba repít vissza.

Kapcsolódó megjelenések

Vélemény, hozzászólás?

Főoldal Letöltés RSS Facebook Lap tetejére vonal Lap aljára