Az időjárás felülírta a március 15-i megemlékezés forgatókönyvét

Ugyan a hirtelen jött kegyetlen időjárás felülírta a március 15-i megemlékezés forgatókönyvét, a programok nagy részét meg tudták tartani Sárváron.

A Folyosó Galériában nyílt meg a tervezett szerinti 9:30-kor az Esterházy János-emlékkiállítás, és már zajlottak a műhelyfoglalkozások is a gyerekek számára a Nádasdy Múzeumban és a művelődési központ klubtermeiben. Igaz, ekkor még nem sokan merészkedtek ki a zord, téli hidegbe, de a művelődési központ telefonja már szinte folyamatosan csörgött, érdeklődtek az ünnepi megemlékezés, és a bábszínház sorsáról.

A megemlékezést végül a Nádasdy-vár aulájában tartották. A Koncertfúvószenekar kísérte a Himnuszt, majd Horváth Róbert szavalt. Az ünnepi beszédet dr. Galántai György, a Sárvár Járási Hivatal hivatalvezetője tartotta, aki kiemelte: magyarnak lenni nem származás vagy ideológia kérdése, hanem vállalás. A műsor további részeként Fülöp Dániel, a B.A.D. együttes frontembere adta elő Petőfi Sándor – Tolcsvay László által megzenésített – Nemzeti dalát gitárkísérettel.

Sajnos Orsós Tamás és zenekara a viszontagságos időjárás miatt nem tudott jelen lenni az ünnepségen, így a megemlékezést a Sárvári Néptánckör műsora zárta.

Délelőtt 11 órakor a szombathelyi Mesebolt bábísznház mutatta be A vitéz szabólegény című mesejátékát a vár hátsó nagytermében, ezzel értek véget az ünnepi programok a Nádasdy-várban.

Kapcsolódó megjelenések

Vélemény, hozzászólás?

Főoldal Letöltés RSS Facebook Lap tetejére vonal Lap aljára