Az évad legjobb előadása: Álomevők – Soltis Lajos Színház

Nagy örömmel hozzuk tudtára mindenkinek, hogy a 2009/2010-es évadban a magyar nyelven játszó amatőr színházak előadásai közül a Soltis Lajos Színház Álomevők című előadása nyerte el a legjobb előadásnak járó Paál István diplomát.

alomvetok02

 

A Magyar Szín-Játékos Szövetség immár harmadik alkalommal rendezte meg a Feszt-Fest-et, amely idén a 2009-2010-es szezon fesztiválgyőztes előadásainak kínált bemutatkozási lehetőséget. Az eseményre szeptember 25. és 26. között került sor Budapesten, az Eötvös 10-ben.

A 8 bemutatott előadás –

Háy János: A Senák – Mara Amatőr Színház (Szerbia),
Arany János: A bajusz – És!? Színház (Szlovákia),
Tóth Ede: A falu rossza – Zöld Macska Társulat
Bábel – MoTus Mozgásszínház,
Mostohák – Apró Színház,
Tabarin: Veszedelmes levelek – Kalamajka Színkör,
Álomevők – Soltis Lajos Színház,
Spiró-Csutorás – Ahogy tesszük

– egyenként és együtt bizonyította azt, ami már az elmúlt szezonban látszott: a magyarnyelvű amatőr (öntevékeny, nemhivatásos) színjátszás egyre sokszínűbb, és úgy mennyiségi, mint minőségi szempontból jelentősen fejlődött.

A Feszt-Fest-en konzultánsként közreműködő szakemberek Kárpáti Péter író, Rusznyák Gábor rendező és Solténszkí Tibor dramaturg voltak. Őket arra kérte fel a Magyar Szín-Játékos Szövetség, hogy a látott előadások közül válasszák ki az év legjobb színjátszó előadását. Döntésük szerint a 2009-2010-es színházi évad Paál István Diplomás előadása az Álomevők lett.

Az Soltis Lajos Színház Álomevők c. mozgásszínházi előadását Deák Varga Rita rendezte. A szavak nélkül megelevenedő történet főszereplője egy kislány, aki bepillantást nyer lehetséges jövőbeli életeibe. A fantáziavilág figurái hús-vér emberek, akik szeretnek, gyűlölnek és minden vágyuk megtalálni a boldogságot, elrugaszkodni végre a földtől és beleharapni abba a bizonyos almába.

Források: Erikanet.hu, www.szin-jatekos.hu, soltisszinhaz.hu

Kapcsolódó linkek:

Álomevők – Szavak nélkül… (A Láthatatlan Sárvár jegyzete az előadásról) »

 

Írások a Soltis Lajos Színházzal kapcsolatban a Láthatatlanon »

Kapcsolódó megjelenések

Vélemény, hozzászólás?

Főoldal Letöltés RSS Facebook Lap tetejére vonal Lap aljára