Az élet szép – A Sárvári Oratórikus Kórus koncertje a Spirit Hotelben

A Sárvári Oratórikus Kórus 2014. június 28-án a Spirit Hotel Thermal Spa*****superior Konferenciatermében tartotta teltházas, Az élet szép című koncertjét.

A koncert címét és témáját üzenetként szánták a koncert megálmodói: a zeneszámok a természet, a szerelem, a zene szépségéről, az örökéletbe vetett hitről, az életörömről szóltak. A 2013-ban alakult együttest dr. Szalai Ferencné vezényelte.

A koncerten megszólalt az oratórikus kórus tagjainak gyermekeiből és a Petőfi Úti Óvoda zeneovisaiból alakult gyermekkórus is, melyet Stieber Józsefné tanított be.
Az elegáns környezetben adott koncerten minden korosztály megtalálta a maga számára legkedvesebb dallamot, melyet újra és újra vastapssal háláltak meg. Az idősebb generáció Denza: Funikuli funikula és a Daróczi Bárdos: Bükkvidéki lippentős dallamait találták a szívükhöz legközelebb állóknak. A fiatalokat pedig Cohen: Hallelujája és a Happy day hangjai lelkesítették tapsolásra. Valódi, huszonegyedik századi koncert volt, melyben helyet kapott a trombita (Pfeiffer Milán), a furulya (Kovács Izabell), a zongora (Dörnyei Roland), a könnyűzenei dobkíséret (dr. Wachter Walter és Szalai Ágoston) is. A sokféle zenei stílus, műfaj: barokk motetta, trubadúr dallam, dzsessz, soul, musical, gospel, magyar népdalok együttese adta az évszázadok üzenetét: Az élet szép.

Kapcsolódó megjelenések

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Főoldal Letöltés RSS Facebook Lap tetejére vonal Lap aljára