ATHRAN – How Much Is Enough (EP, 2008)

dátum: 2008. 10. 10.
forrás: http://passzio.hu/

athran1
A sárvári zenekar ugyan ismeretlen volt elsőre, de korántsem kezdő zenészek alkotják a tagságot. Példának okáért a dobos Öcsi abban a Confrontation nevű csapatban játszott még gitárosként, amely a ’90-es évek utolsó harmadában a méltán legendás Savaria Colonia Hardcore mozgalomnak is tagja volt, noha az SCHC főként a Social Free Face, a United Side és a Liberal Youth szentháromságára épült – amelyek demókazettáit ma is ereklyeként őrzöm.

athran2
A 2005 tavaszán alakult banda idáig csak a tavalyelőtti „Love From Agony” című ötszámos EP-vel jelentkezett, ez a három dal friss szerzemény. Némileg azonban beugratós a dolog, ugyanis a Dream Free tisztára úgy indul, mint pl. az Embers bemutatkozó lemezén hallható metalos hardcore: göteborgosan dohogó groove-ok, veszett mód kalapáló dobos, mély hörgés. Aztán később bejön a dallamos ének és némi melódia is, a precízen feljátszott témák hallatán már nem csodálkozok, hogy a srácok myspace kedvencei között olyanok szerepelnek kiemelt helyen, mint a Killswitch Engage, az Undying, vagy a Poison the Well. A címadó talán a leglazább hangvételű, még némi női ének is felbukkan benne, nekem viszont a Because It Is Loveable tetszik legjobban: változatos és jó témákat hoznak benne, kellő módon eltalált a durva/dallamos részek aránya.

A lightosabb témák nekem nem igazán tetszenek, szerintem pont ezáltal lesz sablonos a dolog. Ezt leszámítva jó hangzással megtámogatott (G-Pont stúdió) korrekt munka, amely a stílus rajongónak biztosan nem fog csalódást okozni. Érdeklődők nyugodtan kattintsanak a honlapjukra, mindkét anyaguk kompletten fenn van…

Kapcsolódó megjelenések

Vélemény, hozzászólás?

Főoldal Letöltés RSS Facebook Lap tetejére vonal Lap aljára