Álom és mese – valóság és mese – Pápes Éva lesz az Esték a Galériában

„A mese oly régóta szól az emberekhez, oly végtelenül egyszerűen, hogy mindannyian azt hisszük, értjük is. Talán így is van, de olyan ez, akár a régi hímzések vonalkái, minden egyes „vonalka” jelez valami mélybe – magasba nyúló jelentésmezőt, amivel már nagyon régen elveszítettük a közvetlen kapcsolatot. Ahogyan az álmainkkal is, pedig ugyanazon a nyelven szólnak hozzánk. Talán itt az ideje, hogy utat találjunk saját királyságunkhoz, ahol minden nő királylány és minden férfi király.”

mese_300

Pápes Évát utoljára a „94” Művészeti Társaság kiállításának megnyitóján láthattuk Sárváron, október 26-án (szerdán) 18 órakor mint mesekutató, mint meseszimbólum-fejtő látjuk vendégül az Esték a Galériában közéleti, művészeti beszélgetéssorozat nyolcadik évadában, rendhagyó módon a Nádasdy-vár házasságkötő termében.

94kiall10

Pápes Éva a „94” Képzőművészeti Társaság kiállításának megynitóján

 

Álom és mese – valóság és mese című előadására mindenkit nagy szeretettel vár a Nádasdy-vár Művelődési Központ és Könyvtár, aki szívesen időzik a mesék dimenziójában, és szeretne róluk, jelképrendszerükről, összefüggéseikről többet is megtudni!

Facebook-esemény itt »

Kapcsolódó megjelenések

Vélemény, hozzászólás?

Főoldal Letöltés RSS Facebook Lap tetejére vonal Lap aljára