Aktuális megosztanivaló az AZK-Nyáréjfesztivállal kapcsolatban

Ha ezt olvasod, és szereted a zenét… Ha szereted magad megválasztani, mit hallgatsz… Ha támogatnád a vasi amatőr és feltörekvő zenekarokat… Ha résztvennél egy vállaltan emberi méretű, nem elüzletiesített fesztiválon… akkor kérjük, hogy oszd meg az alábbi beharangozóvideónkat a Facebookon, vagy akárhol… és persze gyere el július 12-én, 13-án a Nyáréjfesztiválra!


A beharongozó videó linkje a Facebookon »
A beharongozó videó linkje a Youtube-on »

Ha pedig mélyebben érdekel, miről is akar szólni ez a fesztivál:

Zenei és szellemi önállóság, egyedi hangzás, új utak, kísérletezés, egymásba olvadó műfajok, sokszor irodalmi igényű szövegek, friss energiák… – többek között ezekre gondol a sárvári Alternatív Zenei Klub, amikor kortárs könnyűzenei értékeket emleget. 

Nem mondunk újdonságot azzal, hogy a manapság legnépszerűbb könnyűzenei produkciók és az előbbi ismérvek közé nem tehetünk egyenlőségjelet, a legtöbb hazai nagyfesztivál fellépőit – egyébként a piac törvényeinek megfelelően – elsősorban az eladhatóság és nem mindig értékeik szerint válogatják. Mivel ilyen fesztiválból mostanában nincs hiány, annál inkább fontos, hogy legyen képviselete a másik oldalnak is, konkrétan pedig azoknak a zenekaroknak, akik értékekben bővelkednek ugyan, mégis beszorultak önhibájukun kívül az úgynevezett (és sokszor indokolatlanul pejoratív értelemben használt) „amatőr együttesek” kategóriába, ebből adódóan szerepeltetésük jelentős kockázatot jelent a szervezők számára – természetesen csak a rendezvények látogatószámát tekintve.

Az AZK épp ezért egész évben ez alatt a „zászló” alatt rendezi a sárvári klubkoncerteket, nyáron pedig már nyugodtan nevezhető hagyományosnak a Nyáréjfesztivál, a kétnapos találkozó, amely egyfajta gálája az egészéves missziós munkának. Az idei Nyáréj’, július 12-én és 13-án (pénteken és szombaton) zajlik majd a Nádasdy-vár Kamaraudvarán, a két nap során pedig 13 zenekar koncertjén vehetünk részt, szinte jelképős árú belépőjeggyel. Ez naponta 6–7 fellépőt jelent, vagyis nagyon fontos a pontos érkezés, a 18:30-as kapunyitás után máris húrba csapnak a bandák. Az együttesek javarésze kötődik Vas megyéhez, de játszik a svájci Angry Buddha is, akik – túlzás nélkül – beleszerettek Sárvárba, és egyik kedvenc koncerthelyszínükként térnek vissza ide kiváló – ahogy ők mondják: fűszeres – rockzenéjükkel. Érdemes megjegyezni, hogy a két nap során a deszkákra lépő produkciókat hangsúlyozottan egyformán nívósnak és értékesnek tartják a szervezők, a fellépések sorrendje semmiféle fontossági sorrendet nem jelent, a fesztivál nyitóbandái ugyanakkora figyelmet érdemelnek, mint az esti időpontokban muzsikálók.

A fellépők: Július 12. (péntek): 18:30 – Kapunyitás, 19:00 – Cserga és Barátai, 20:10 – Scage, 21:20 – Az Orr, 22:30 – Skent, 23:40 – Tohu-Bohu, 00:50 – Shanti SKA Tones, 02:00 – Halva Született Nagyapák. Július 13. (szombat): 18:30 – Kapunyitás, 19:00 – Dorothy Lies, 20:10 – B.A.D., 21:20 – S.A.N.E., 22:30 – Atakám, 23:40 – Angry Buddha (CH), 01:00 – Soulution.

A Nyáréjfesztivált 2006 óta Tóth Ferenc „Virsli”, a sárvári művelődési központ fiatalon elhunyt igazgatója emlékének ajánlják a szervezők, aki maga is nagyon sokat tett a kortárs könnyűzenei kultúráért.

Facebook-esemény »

Kapcsolódó megjelenések

Vélemény, hozzászólás?

Főoldal Letöltés RSS Facebook Lap tetejére vonal Lap aljára