A Trio Generations jazzgroup újra Sárvár vendége

Trio Generations – jazzkoncert Sárváron, a Nádasdy Múzeum, díszterében 2012. szeptember 27-én (csütörtökön) 19 órás kezdettel. Belépődíj: 1500,- Ft. • A bejegyzés végén meghallgatható zene a triótól!

A Trio Generations egy klasszikus ritmusszekcióra alapozott, generációk közötti párbeszédet megvalósító, multikulturális akusztikus trió. A funktól a fúziós zenéig, a rocktól a dzsesszig, a reggae-től a klasszikus zenéig, a trió egy eklektikus, ám szerves keverékét adja napjaink meghatározó zenei és kulturális áramlatainak. A húszas évei közepén járó osztrák dobos, Emil Gross a magyar-osztrák határ mellett él, és zenéje egyaránt kötődik generációja zenéjéhez és az előző generációkhoz. A zongorista Michael Jefry Stevens és a bőgős Joe Fonda mindketten New York-ból érkeznek, és közel 30 éve játszanak együtt különböző formációkban. Kettejük együttműködéséről írta Glenn Astarita az „All About Jazz”-ben: „Vitathatatlanul egyike a legkiválóbb szövetkezésnek a modern dzsesszben”.

A trió tagjai:

Michael Jefry Stevens – zongora
Joe Fonda – bőgő
Emil Gross – dob, ütőhangszerek


 
Michael Jefry Stevens zongorista és zeneszerző rendszeresen fellép Európa és Észak-Amerika ismert dzsessz-színpadain. Második díjat szerzett a Monaco Nemzetközi Zeneszerzői Versenyen. Olyan együttesek társvezetője, mint a The Fonda-Stevens Group, Miles Griffith- Jefry Stevens Quartet, In Transit Quartet. Több, mint 60 CD-t jelentetett meg. Rendszeresen fellép olyan világhírű zenészekkel, mint pl. Dave Douglas, Charles Moffett, Han Bennink, Dave Liebman.

M. J. Stevens a világhálón » 


 
Joe Fonda a világ egyik legjobban foglalkoztatott dzsesszbőgőse. A lemezek száma, amelyen közreműködött, szinte megszámlálhatatlan. Saját együttese koncertjei mellett játszott például Archie Sheppel, Anthony Braxtonnal, Leo Smitth-szel, Dave Douglas-szel vagy a magyar Borbély Mihállyal. 1989-ben a Pekingi Operával lépett fel New Yorkban. Nagy sikerrel szerepelt az elmúlt években Sárváron a Michael Musillami Sextettel, a Conference Call Kvartettel és a Debbie Davies Blues Trióval.

Joe Fonda a világhálón »


 
Emil Gross, a 23 éves dobos új fuvallatot hozott Ausztria zenei életébe. Otthonosan mozog a funk, a rock, a dzsessz és az avantgarde zenei műfajokban. Sárváron nagy sikerrel szerepelt az Atlas Austria Express-szel, a Trio Generations-szel és legutóbb az Electric Blues Circus-szel. 

Emil Gross a neten »
És itt is ő… » 


 
Egy kis ízelítő a jazzgrouptól:

Facebook-esemény itt »

Kapcsolódó megjelenések

Vélemény, hozzászólás?

Főoldal Letöltés RSS Facebook Lap tetejére vonal Lap aljára