A Together – Együtt Képzőművészeti Társaság kiállítása

A Nádasdy-vár Művelődési Központ és Könyvtár tisztelettel meghívja Önt és kedves barátait 2015. június 5-én (pénteken) 17 órára a sárvári Nádasdy-vár Galeria Arcis kiállítótermébe a „Together – Együtt” Képzőművészeti Társaság kiállításának megnyitására.

meghivoterv2.indd

Kiállító művészek:

Claudine Pots – képzőművész
Angelo Minuti – szobrászművész
Gerd Messmann – festőművész
Josef Hasenöhrl – festőművész
Balogh István Péter – festőművész

A kiállítást megnyitja: Dr. Turai G. Kamil – művészetfilozófus
Zongorán közreműködik: Fülöp János

A kiállítás megtekinthető 2015. június 30-ig
Hétköznap: 10–17 óráig, szombaton: 9–13 óráig

Claudine Pots Belgiumban született. Szülei is képzőművészek voltak. Többféle művészeti ággal foglalkozik: fotózás, szobrászat, festészet. „Együtt” néven létrehozta négy különböző nemzetiségű művész társaságát. „Azt vallja, hogy a képzőművészeti alkotásokat nem megérteni kell, azok azért születnek, hogy érzelmeket fejezzenek ki.” Zalakaroson él és dolgozik.

Josef Hasenöhrl a németországi Thundorfban született. Képzőművészetet tanított 2006-ig, azóta szabadfoglalkozású művészként Paton él és dolgozik. 1984 óta vesz részt kiállításokon alkotásaival. Művészetében filozófusi szemlélettel közelít a körülötte lévő világhoz.

Gerd Messmann 1944-ben az erdélyi Hermann-stadtban született. 1972-ben Németországba emigrált. Olaj- és temperafestményeit festőkés technikával készíti, de foltmarással is dolgozik. Közel áll hozzá a flamand tájképfestészet. A festészeten kívül antik tárgyak, régiségek restaurálásával is foglalkozik.

Balogh István Péter Budapesten született 1950-ben. A Képzőművészeti Egyetemen mestere Kokas Ignác volt. Állandó résztvevője hazai és nemzetközi művésztelepeknek, csoportos kiállításoknak. „Filozófus festő, minden képe egy-egy sűrített létgondolat, amely természetesen a néző megfejtéseire vár.” – Dr. Pogány Gábor művészettörténész

Angelo Minuti Olaszországban született 1947-ben. A Milanoi Művészeti Főiskolán szerzett művészmesteri tanító oklevelet. 1975-től önálló és csoportos kiállításokon vesz részt a világ több helyén. 2000 nyarán költözött Magyarországra, mert itt találta meg az alkotáshoz szükséges nyugalmat és harmóniát. Művészetére a kételvűség jellemző. Figurális alkotásaiban sok fantáziával és szabadsággal kezeli az anatómiát.

Kapcsolódó megjelenések

Vélemény, hozzászólás?

Főoldal Letöltés RSS Facebook Lap tetejére vonal Lap aljára